El resum de l’any 2019 de La Local-Ràdio Tiana

/ martalopez

La política, tant local com nacional, ha sigut la protagonista d'aquest 2019: quatre eleccions, nou equip de govern i mobilitzacions pel judici i la sentència del Suprem.

Marta  López | 20/12/2019 a les 17:36 0
 

El 2019 s’acaba i comença un nou any, el 2020. És el moment de les reflexions, desitjos i propostes. Des de La Local-Ràdio Tiana hem preparat un resum de l’any que marxa per repassar els fets i notícies més destacats que han marcat l’actualitat d’aquests 12 mesos a Tiana.

La política, tant local com nacional, ha sigut la protagonista d’aquest 2019. Quatre eleccions -generals, europees, municipals i novament generals-, nou equip de govern i diverses mobilitzacions pel judici i la sentència del Suprem han protagonitzat l’agenda política d’enguany.

Pel que fa a l’agenda cultural, Tiana ha continuat apostant per ofertes consolidades com el Tiana Negra, amb l’últim any com en Sebastià Bennasar de director; o la Festa dels Racons. Els 9 Pins han tornat a portar una superproducció a la Sala Albéniz amb el musical “La bella i la bèstia”. A més, ha sigut l’any del 50 aniversari del disc “Dioptria”, de Pau Riba, que va venir a Can Boter a presentar la gira juntament amb De Mortimers.

També han tingut lloc la Festa Major petita, amb el Tast Tiana; la gran, per Sant Cebrià, que enguany ha apostat per la solidaritat; els concerts d’orgue a l’església, el cicle d’Acords, les Nits de Música al Jardí Lola Anglada…

A més, el Garden Tiana ha acollit moltes activitats, des de la Castanyada de la Llar de la Gent Gran fins a la Fira de la Cervesa Artesana o l’Art Garden Market.

La lluita contra el canvi climàtic és un dels temes destacats del 2019 a nivell mundial, i, en conseqüència, també a nivell local. El compromís de Tiana amb el Medi Ambient i la prevenció i gestió de residus no és nova. Tot i això, aquest any s’ha donat un pas més enllà i s’ha declarat l’emergència climàtica a Tiana, mitjançant una moció del PSC que es va aprovar per unanimitat.

A més, un grup de veïns i veïnes van iniciar un moviment per aconseguir l’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques a Tiana.

2019 també ha sigut l’any on s’han complert 25 anys de l’incendi de 1994. Prop del 90% dels boscos, matolls i vinyes van desaparèixer aquell 11 d’agost, en una onada d’incendis que va assolir gran part de Catalunya i Espanya.

Però, per a vosaltres, quines han sigut les notícies més destacades d’aquest 2019? La imatge interactiva mostra la notícia més destacada de cada mes de l’any:

Aquestes són les 12 notícies més destacades dels 12 mesos. Però, a les xarxes socials, les més llegides i les que més interacció han tingut al llarg de l’any són aquestes:

Segons les dades de Facebook

La línia B29 millorarà la freqüència de pas de 15 a 12 minuts
El Duo Dance Tiana-Montgat aconsegueix 9 podis al Campionat de Catalunya de Fitkid
Marta Martorell, nova alcaldessa de Tiana
L’AMB subvenciona part del carril bici de Santiago Rusiñol
La Festa dels Racons torna per continuar descobrint Tiana
Un projecte per aconseguir l’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques a Tiana
Els 9 Pins porten el musical de “La Bella i la Bèstia” a la Sala Albéniz
Can Boter celebra els 50 anys del disc “Dioptria” de Pau Riba
Reportatge: 25 anys de l’incendi de 1994
El ple farà efectiu l’agermanament entre les dues Tianes

Segons les dades de Twitter

Òmnium organitza una taula rodona amb inculpats de l’1-O
Unides Podem proposa traslladar competències als municipis en aspectes socials com l’habitatge o la pobresa energètica
Joan Arqué: “‘Qui ets?’ és una lliçó d’humanitat aplicable a tots els àmbits de la vida”
BrewByCode participa al Barcelona Beer Festival
Tiana ja té un Mapa de Patrimoni Cultural
El ple de Tiana s’acomiada per a donar pas a la nova legislatura
Dues tianenques organitzen unes xerrades per divulgar sobre les cures pal·liatives
Reportatge: 25 anys de l’incendi de 1994
Junts per Tiana comença una primera ronda de contactes per formar govern
Un projecte per aconseguir l’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques a Tiana

Escolta el Resum de l’any a l’ivoox de La Local.

Marta López
Marta  López