Història

El taller de restauració de Berta Blasi obre les portes al públic

/ martalopez

Coincidint amb el Dia Europeu de la Conservació-Restauració es donarà a conèixer la feina que s’està fent amb el mapa datat de 1852 de l'Arxiu Municipal de Tiana.

Marta  López | 10/10/2019 a les 13:16 0
 

A principis de juliol, l’Arxiu Municipal de Tiana i la tianenca i restauradora Berta Blasi van unir forces per iniciar la restauració d’un mapa datat de 1852 sota el títol “Plano geométrico del termino jurisdiccional de Tiana con su barrio de Montgat”.

Aquesta acció s’emmarcava dins del Programa de restauració de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, tal com explica l’arxivera de l’Arxiu Municipal de Tiana, Anna Rocafiguera:

 

Rocafiguera explica per què s’ha escollit aquest mapa per formar part del Programa de la DIBA:

 

Ara, tres mesos més tard i coincidint amb el Dia Europeu de la Conservació-Restauració, el taller de la Berta Blasi organitza unes portes obertes per donar a conèixer la feina que s’està fent amb aquest mapa:

 

Les portes obertes, doncs, seran una oportunitat per donar a conèixer tant la feina de l’Arxiu, amb l’Anna Rocafiguera al capdavant, com el treball de restauració a càrrec de la Berta Blasi. Ambdues ho expliquen:

 

L’activitat, que requereix inscripció prèvia, començarà a les deu del matí i estarà limitada a un màxim de 10 visites. La Berta, però, explica que es podrien fer dos torns en cas de superar el número. Les inscripcions es poden fer a través del correu taller@bertablasi.com o el telèfon 626 26 62 93.

Marta López
Marta  López