Ensenyament | Salut

#ElNostreDiaADia9: La incertesa de la Selectivitat

Dues estudiants començant a posar les etiquetes de les PAU. // ACN - Elisenda Rosanas / martalopez

L'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus afecta a tot l'alumnat, però en especial als que estan cursant 2n de Batxillerat.

Marta  López | 31/03/2020 a les 16:18 0
 

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, l’Ona, estudiant de 2n de Batxillerat.

Les escoles, instituts i universitats d’arreu de Catalunya van tancar el passat divendres 13 de març a causa de l’alerta sanitària pel coronavirus. Ja són més de dues setmanes on s’intenta seguir l’activitat de forma telemàtica, sigui mitjançant classes en línia o tasques a fer.

Aquesta situació d’excepcionalitat afecta a tot l’alumnat, però en especial als que estan cursant 2n de Batxillerat. El seu futur estudiantil i professional passa per les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que havien de fer el mes de juny.

L’alerta sanitària pel coronavirus ha fet que el Ministeri d’Educació i el d’Universitats, juntament amb les Comunitats Autònomes, hagin reprogramat la convocatòria ordinària per fer-se més tard, entre el 22 de juny i el 10 de juliol. A Catalunya, les proves estaven programades entre el 9 i l’11 de juny. Ara, es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Unes dates que, així i tot, el Ministeri no descarta tornar a reprogramar, segons evolucioni la pandèmia. Aquesta incertesa fa que alumnes com l’Ona estiguin preocupats:

 

L’Ona explica que continuen fent classes de manera virtual, però diu que no es pot comparar amb una de presencial:

 

Tot i això, reconeix l’esforç que estan fent els seus docents:

 

Ella troba que canviar les dates de les PAU no és la solució:

 

Malgrat això, sap que la situació és excepcional i que no és fàcil trobar una bona solució:

 

Personalment, l’Ona creu que l’alerta sanitària pel coronavirus ha canviat el seu dia a dia (i el de tothom) de tal manera que li ha fet valorar la vida d’una altra manera:

 

Si vols explicar el teu testimoni de com ha canviat el teu dia a dia a causa de la pandèmia del coronavirus envia un missatge o una nota de veu al WhatsApp 609 16 45 02.

Marta López
Marta  López