Mobilitat

Els patinets elèctrics ja no poden circular per les voreres

/ martalopez

Des del 2 de gener els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació i sotmetre's a les mateixes taxes màximes d'alcohol permeses per la Llei de seguretat viària.

Marta  López | 05/01/2021 a les 10:58 0
 

Els vehicles de mobilitat personal, entre els quals es troben els patinets elèctrics, ja no poden circular per les voreres. El dia 2 de gener va entrar en vigor la nova normativa aprovada en Consell de Ministres el passat 10 de novembre, que els considera vehicles amb caràcter general.

Així doncs, a partir d’ara els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació i sotmetre’s a les mateixes taxes màximes d’alcohol permeses per la Llei de seguretat viària. Tampoc poden portar auriculars posats, ni fer ús del mòbil o qualsevol altre dispositiu mentre van conduint.

A més, també tenen prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies o túnels urbans. Segons el que estableix el Reglament General de Vehicles, els vehicles de mobilitat personal són vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar el vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h.

Nous límits de velocitat a partir del maig

El Consell de Ministres també va aprovar la reducció de la velocitat en vies urbanes, tot i que en aquest cas l’entrada en vigor no serà fins al mes de maig. El motiu: volen donar un marge de sis mesos a les administracions locals per adaptar la senyalització i realitzar els canvis necessaris que requereixen aquests nous límits.

Els nous límits de velocitat són la reducció a 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera i a 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació. Les vies de dos o més carrils per sentit de circulació mantindran el límit històric de 50 km/h.

Marta López
Marta  López