Ajuntament | General | Política

ERC: “Donem suport a Junts en la moció perquè són els qui han fet un pas endavant”

Integrants de la secció local d'ERC a la reunió en què es va ratificar el trencament del pacte amb el PSC, el setembre passat. / Alexia Guilera

Diuen que la proposta de moció del PDeCAT-DC es basa "únicament en qui tenia l'Alcaldia, excloent a qui no els convenia i fent un repartiment de cadires del que nosaltres en cap moment hem demanat formar-ne part".

Alèxia  Guilera | 23/02/2018 a les 12:03 0
 

La secció local d’ERC ha ratificat i tornat a explicar el seu suport a Junts per Tiana en cas que es fes una moció de censura contra l’alcaldessa, perquè Junts “ha estat qui, en últim moment, ha decidit fer un pas endavant”. En un comunicat difós aquest divendres, ERC ha tornat a explicar les raons d’aquest suport a Junts -que proposa Isaac Salvatierra com a alcalde- i no al PDeCAT-DC -que proposa Olga Rué com a alcaldessa.

El comunicat assenyala que “tant si estem a Govern com si estem a l’oposició, sí que és important la manera de governar i el programa de govern, ja sigui en temes municipals com en temes nacionals.” Una matisació important ja que el PDeCAT-DC deia, dimarts d’aquesta mateixa setmana en un comunicat, que “canviar polítiques municipals (…) no és el motiu pel qual s’ha posat sobre la taula la moció de censura. Aquesta moció de censura es promou per motius de política nacional i no per com s’està governant el poble”.

ERC també es mostra crítica tant amb el contingut com amb la manera en que el PDeCAT-DC va fer saber la seva proposta de moció de censura, fa 15 dies, a través d’aquest mitjà. “Ens van comunicar” -diu Esquerra referint-se al PDeCAT-DC- “la seva proposta basada únicament en qui tenia l’Alcaldia, excloent a qui no els convenia i fent un repartiment de cadires del que nosaltres en cap moment hem demanat formar-ne part”.

També acusen indirectament el PDeCAT-DC de no anar a una amb la resta de grups sobiranistes i d’intentar “penjar-se medalles en un tema (el de la pancarta sobre presos plítics a l’Ajuntament) que per nosaltres és trascendental  am el que no s’hi juga”, diuen.

Els republicans reiteren que fins a final de mandat donaran suport a unes o unes altres iniciatives municipals “sense tenir en compte si votem conjuntament a uns o uns altres sinó d’acord amb les nostres conviccions.”

 

Aquest és el comunicat sencer:

La postura d’ ERC en quan a la moció de censura:

En tot moment ERC de Tiana ha mantingut una postura clara i coherent en quan a les seves decisions, compromisos i pactes.

El 15 de juny de 2.015 es va signar un acord de Govern amb el PSC on s’establia entre d’altres: “ Consolidar el posicionament institucional de Tiana en el marc del procés de transició nacional de Catalunya…”; “Garantir que l’Ajuntament de Tiana es posi a disposició del Parlament de Catalunya després de les properes eleccions al Parlament català per allò que decideixi aquest en relació al procés de transició nacional” i “Posar els equipaments municipals a disposició del Parlament de Catalunya, tal i com es va fer a la consulta de novembre de 2014” .

A principis de setembre de 2.017 i després de l’aprovació de la Llei del Referèndum i el posicionament pres per part de l’Alcaldessa l respecte, la nostra Secció Local va entendre que el PSC havia incomplert un dels pilars fonamentals d’aquell pacte i per tant l’havia trencat i en conseqüència vam sortir del Govern. Així es va obrir la possibilitat de presentar una moció de censura a la que vam dir que votaríem que sí, deixant en mans del PDeCat, Junts per Tiana i la CUP el bon criteri de decidir qui seria l’Alcalde, així com també que la nostra voluntat era no entrar a Govern. Vam decidir també que faríem una oposició constructiva a nivell de poble i que aniríem a una amb les altres forces sobiranistes en qüestions nacionals. Així ho hem fet i hem actuat i ho hem expressat quan se’ns ha preguntat.

Des d’ERC vam intentar fer el possible perquè hi hagués consens i un cop es va comunicar que no n’hi havia hem seguit mantenint la postura que vam acordar el mes de setembre en tot.

En quan als últims moviments davant la possibilitat de presentar una moció de censura hem donat suport a Junts i la CUP perquè davant nombroses demandes populars al respecte han estat ells qui en últim moment han decidit fer un pas endavant. Vam demanar no deixar al marge a CiU i se’ls va fer saber la proposta i que nosaltres ens manteníem en la voluntat de no entrar a Govern. Aquests últims ens van comunicar la seva proposta amb les seves condicions irrenunciables mitjançant La Local, proposta basada únicament en qui tenia l’Alcaldia, excloent a qui no els convenia i fent un repartiment de cadires del que nosaltres en cap moment hem demanat formar-ne part. Per anosaltres tant si estem a Govern com si estem a l’oposició sí que és important la manera de governar i el programa de govern, ja sigui en temes municipals com en temes nacionals.

En quan els temes nacionals hem mantingut el criteri d’anar tots a una i no intentar penjar-nos medalles en un tema que per nosaltres és transcendental iamb el que no s’hi juga. D’altres no ho han entès ni han actuat així. En els temes municipals mantindrem el nostre criteri fent o aprovant les proposicions que es plantegin sense tenir en compte si votem a favor d’uns o altres sinó d’acord amb les nostres conviccions, amb total transparència i honestedat.

 

Alèxia  Guilera