Successos

Foc forestal a Teià

El fum de l'incendi, molt visible des de diversos punts de Tiana / Alexia Guilera

S'ha confinat preventivament dins de les seves vivendes, persones que viuen molt a prop de la zona afectada. Creu Roja ha atès 25 persones que han decidit sortir de casa seva. L'Ajuntament de Teià ha habilitat el pavelló poliesportiu per acollir les persones evacuades.

La Local / ACN  | 18/07/2017 a les 13:44 0
 

Un incendi de vegetació crema des d’aquest dimarts al migdia a Teià (Maresme). A hores d’ara hi ha 10 mitjans aeris (4 avionetes, 4 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament) i 30 terrestres treballant-hi, per poder controlar l’incendi al més aviat possible, sobretot centrant els esforços en el flanc dret del foc. També hi col·laboren 6 vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme.

La zona té un potencial de 25 hectàrees i, ara, n’hi ha unes 7 d’afectades, segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals. Es tracta del fons d’un barranc amb dificultats per treballar-hi, amb un sotabosc molt dens, matollar i pins pinyoners.

Segons els Mossos d’Esquadra, que tenen diverses patrulles destinades al servei, no hi ha ordre de desallotjament de la població però com a mesura preventiva s’ha recomanat el confinament preventiu de la zona més propera a l’incendi. Malgrat això, hi ha hagut persones que voluntàriament han deixat casa seva. Dues unitats de la Creu Roja han estat activades per atendre les 25 persones que s’han autoevacuat de la urbanització les Delícies de Teià.

L’Ajuntament de Teià ha habilitat el poliesportiu municipal per acollir els evacuats. D’altra banda, Protecció Civil ha informat a la població de la zona de l’incendi a través de l’APP d’alertes de la Generalitat, i també de forma específica als responsables de les activitats de joventut que es troben a prop.  La carretera BP5002 es troba tallada a Alella.

El foc s’ha declarat poc després de la una del migdia i afecta el fons un barranc al Cau de la Guineu, una zona obaga i humida a tocar de la riera d’Aroles.

La Local / ACN