Ajuntament | Política

Junts per Tiana presenta tres esmenes als pressupostos municipals 2018

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatiera, i la regidora Cristina Comas, al ple. Foto: Alèxia Guilera. / martalopez

Aquest dimecres es celebrarà la sessió extraordinària per aprovar els pressupostos municipals del 2018. Seguim amb la sèrie d’entrevistes fetes a membres dels grups municipals per saber la seva opinió.

Marta  López | 18/07/2018 a les 12:42 0
 

El grup municipal de Junts per Tiana presentarà aquest dimecres tres esmenes als pressupostos municipals del 2018 proposats per l’equip de govern. El seu portaveu, Isaac Salvatierra, explica que no són els pressupostos que ells haurien elaborat. Per començar, haurien canviat la tècnica pressupostària:

 

Però amb el pressupost municipal elaborat per l’equip de govern sobre la taula, Salvatierra explica que han intentat incorporar un seguit de canvis basats, sobretot, en 3 eixos: Tiana com a poble educador, els drets socials i Tiana emprèn. El seu objectiu, explica el regidor, és demostrar que les coses es poden fer diferent:

 

En total, les tres esmenes recullen 46 partides pressupostàries que Junts ha modificat. La primera esmena busca una millora de la tarifació de l’escola bressol municipal, ja que el preu és un dels més cars de la comarca:

 

La segona esmena està centrada en totes les mesures que Junts ha ideat o ha incrementat la partida en matèria de drets socials, poble educador i art i cultura. Salvatierra explica què significa el concepte de poble educador:

 

L’aposta per les partides socials que preveu la segona esmena té una qüestió de fons. En la línia del regidor de la CUP, Àlex Rosa, des de Junts també critiquen la contenció que es fa en l’execució dels pressupostos. Això provoca un superàvit que es reflecteix en el romanent líquid per als següents pressupostos. El problema, explica Salvatierra, és que l’ús d’aquest romanent està acotat per llei i no es pot utilitzar per la despesa social:

 

Aquestes són algunes de les mesures que preveuen implantar en matèria de drets socials:

 

Pel que fa a l’art i la cultura, un dels punts principals té relació amb la biblioteca i la implantació d’un pla lector municipal:

 

La tercera esmena vol iniciar la primera fase del pla local de seguretat:

 

Per presentar aquestes esmenes, Junts ha hagut de quadrar les noves apostes i increments de partides traient-ne o rebaixant-ne d’altres llocs, per tal de poder equilibrar i mantenir la xifra final del pressupost. Isaac Salvatierra explica com ho han fet:

 

Les tres esmenes s’hauran de votar aquesta tarda al ple extraordinari, abans de la votació del pressupost municipal 2018.

Marta López
Marta  López