Entitats | Viure a Tiana

La petita vida de les nenes saharauis a Tiana

Les famílies de Tiana i les tres nenes saharauis, a la platja de Montgat l'estiu del 2017 / Alexia Guilera

La Darifa, la Fatimetu i la Shaba també han passat revisió mèdica completa i els han examinat la vista i les dents, una de les raons fonamentals per les quals passen dos mesos fora dels campaments de refugitas on viuen

Alèxia  Guilera | 18/07/2017 a les 14:17 0
 

Ja són aquí: la Shaba, la Darifa i la Fatimetu, les nenes saharauis acollides per famílies de Tiana, ja porten dues setmanes llargues vivint al poble. L’experiència està sent, per les dues bandes, molt positiva tot i que les espectatives eren molt altes. Però no han decebut. La Maribel i en Rafel han acollit, a les seves respectives famílies, dues d’aquestes nenes: la Darifa i la Fatimetu. Aquestes són les primeres impressions, ara per ara:

 

Anar als parcs de Tiana, especialment el dels Teletubbies, i a la piscina són les activitats estrella de les famílies, aquest juliol, amb les nenes. Dues d’elles, de 10 anys, també han assistit alguns dies al casal d’estiu de l’escola Lola Anglada. El mes d’agost, les tres famílies faran un viatge de vacances amb les seves nenes saharauis. Fer aquesta aposta, diu en Rafel, ha estat una decisió molt encertada:

 

La Darifa, la Fatimetu i la Shaba també han passat revisió mèdica completa i els han examinat la vista i les dents, una de les raons fonamentals per les quals els infants saharauis passen dos mesos fora dels campaments de refugitas on viuen la resta de l’any, enmig del desert algerià.

Alèxia  Guilera