Medi Ambient

La Plantada Popular compleix vint-i-cinc anys

Nen petit plantant herbes aromàtiques a la Plantada de l'any passat. Foto: Marc Brugat Segalés. / Alexia Guilera

Seguint la tendència dels últims dos anys, la Plantada es farà diumenge a partir de dos quarts d’onze del matí al Parc de les Olors de Tiana.

Marta  López | 13/03/2019 a les 13:07 0
 

La regidoria de Medi Ambient organitza per aquest diumenge 17 de març la vint-i-cinquena edició de la Plantada Popular, en col·laboració amb diverses entitats com el Parc de la Serralada de Marina, l’ADF La Conreria o el Grup d’Astronomia de Tiana.

Seguint la tendència dels últims dos anys, la Plantada es farà a partir de dos quarts d’onze del matí al Parc de les Olors de Tiana, situat a la zona dels Pins de la Ronda Ernest Lluch. D’aquesta manera, continuaran revitalitzant aquesta zona de Tiana, allunyada del centre, replantant les diferents illes de plantació amb plantes aromàtiques i autòctones de la zona mediterrània.

Per al regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, serà l’última Plantada que viurà en aquest càrrec. Agraeix la col·laboració de les entitats que han ajudat a tirar endavant aquesta iniciativa:

 

Doñate espera que, després de vint-i-cinc anys, els vilatans se l’hagin fet seva:

 

També espera que la Plantada Popular tingui continuïtat:

 

La Plantada anirà acompanyada, com sempre, d’un matí ple d’activitats, tallers i música en directe. Enguany es podrà participar en tallers per conèixer els usos de les espècies que es planten i es podran fabricar i decorar caixes niu pels ocells, entre altres activitats.

La Plantada Popular compleix enguany vint-i-cinc anys. Una iniciativa que va néixer l’any 1994 després del gran incendi que va patir Tiana. L’objectiu inicial era repoblar de vegetació autòctona –arbres mediterranis típics de la Serralada Litoral- les zones que van ser arrasades per les flames i, alhora, conscienciar a la població.

Marta López
Marta  López