Entitats

La recollida solidària d’aliments a les botigues del poble serà permanent

Cistelles, com aquesta a Can Vilaró, recolliran menjar solidari cada dia / Alexia Guilera

A les cistelles s'hi recull sobretot pasta, arròs, llegums, llet o llaunes. També hi ha guardioles: amb els diners recaptats, Tiana Solidària compra producte fresc per aquestes famílies empobrides

Alèxia  Guilera | 25/01/2017 a les 9:24 0
 

Els comerços d’alimentació de Tiana recolliran de forma permanent, a partir d’ara, aliments per les famílies que ho necessiten del poble. És una iniciativa que Tiana Solidària ja fa anys que duu a terme però, fins ara, la recollida es feia només en moments puntuals de l’any, destinada a les 42 famílies del poble que, ara per ara, necessiten aquesta ajuda. Elisenda Porta i Irene Comas, integrants de l’entitat solidària, expliquen perquè la recollida d’aliments s’ha hagut de tornar permanent:

 

A les cistelles que hi ha a les botigues s’hi recull sobretot pasta, arròs, llegums, llet o llaunes. També hi ha guardioles: amb els diners recaptats Tiana Solidària compra producte fresc per aquestes famílies empobrides. Tot això es complementa amb una aportació mensual que fa l’Ajuntament.

Tot plegat va destinat al rebost solidari d’aliments que es guarden a la Catequística, i des d’on també es reparteixen les cistelles. Fins fa poc, aquestes tasques es feien a la Parròquia de Tiana però el nou emplaçament, facilitat pel nou mossèn de Tiana, permet treballar amb més espai. També és més accessible per qui va a recollir les cistelles solidàries.

Poc a poc, els comerços han anat fent permanent la presència d’aquesta recollida solidària, fet que des de Tiana Solidària volen agrair:

 

Tiana Solidària encara aquest 2017 amb força propostes. Ara mateix ja preparen la plena del mes d’abril i la resta d’activitats que fan cada any. Irene Comas:

 

A més, l’entitat tianenca està fent gestions per entrar al Banc d’Aliments, de forma que quan es faci el Gran Recapte, el mes de desembre, la part d’aliments proporcional als habitants de Tiana es pugui quedar al poble.

 

Donació de Junts per Tiana

Irene Comas ha explicat també que Junts per Tiana ha fet recentment una aportació a Tiana Solidària de 357 euros, quantitat que correspon al 10% dels ingressos que el 2015 i el 2016 ha tingut l’agrupació d’electors. La raó és que el codi ètic de Junts marca que aquesta quantitat es doni, cada any, a una entitat solidària. La proposta que ha fet la formació política a Tiana Solidària és que aquests diners es destinin al banc d’aliments del poble.

Alèxia  Guilera