Cultura

La Cobla Marinada engega el Festival d’Estiu de Cobles i Compositors

/ martifrancas

El primer autor serà Ramon Vilà i interpretarà les seves peces la Cobla Marinada

Martí  Francàs | 05/07/2017 a les 21:04 0
 

Aquest dimecres han tornat les sardanes a la fresca que, des de fa uns anys les han rebatejat com a festival d’estiu de cobles i compositors. El festival ha començat amb l’actuació de la Cobla Miranda, que ha interpretat peces de Ramon Vilà i Ferrer, un autor clàssic del segle XX que els entesos descriuen com a fi i subtil. Ho comenta Dolors Solà, la Leles, organitzadora del festival i representat de l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana:

 

Per que fa a la resta del programa d’aquesta 15ª edició del Festival d’Estiu de Cobles i Compositors de Tiana, no canvia gaire: se segueix centrant en els autors i busca la màxima qualitat possible en les cobles convidades. Ho explica la Leles:

 

El programa d’aquest any està integrat pels compositors són Ramon Vilà, Xavier Molina, Domènec Moner i Olivier Marqués i per les cobles convidades la Cobla Miranda, la Cobla la Bisbal Jove, la Cobla Sant Jordi i la Tres Vents.

La quarta i última jornada destaca la interpretació de la “Sardana de l’Any”. La peça de l’autor i músic rossellonès Olivier Marqués serà interpretada per la Cobla Tres Vents, de la qual ell forma part, el 26 de juliol. Serà la quarta i última actuació del festival. Marqués n’és el tenora i compositor principal amb un estil gairebé avantguardista. ens ho explica.

 

L’actuació d’aquesta cobla serà especial en molts aspectes ja que, a part de portar a un dels compositors del moment, també és la primera cobla de la Catalunya Nord que ve al festival.  La Leles ens ho explica.

 

El programa complet el podeu consultar aquí mateix:

Programa

Actuacions

 

 

 

 

Martí  Francàs