Cultura

La segona edició del Festivalet consolida la celebració com un esdeveniment més del calendari de festes de Tiana

El grup de música Gattari a l'escenari del Festivalet. / andrearomera

Els tianencs i tianenques van gaudir d’una tarda plena de música al Parc de l’Antic Camp de Futbol.

Andrea  Romera | 20/06/2022 a les 17:13 0
 

Durant la tarda del passat dissabte 18 de juny, el Parc de l’Antic Camp de Futbol va acollir la segona edició del Festivalet. La jornada, plena de música, va comptar amb la participació de quatre combos joves i dos grups amb més recorregut.

El Planter donava el tret de sortida al Festivalet. Es tracta d’una iniciativa que busca donar a joves combos l’oportunitat de pujar en un gran escenari. Enguany, van pujar a l’escenari de El Planter quatre combos, dos tianencs i dos convidats. Els combos locals van ser Out Time Kids i Orange Background, ambdós de l’escola de música Mozartiana. I pel que fa als convidats, van ser The Sound Ones, de l’Aula Masafrets de Mataró; i The Iguanas, de l’Escola Muba de Badalona.

Tots quatre van versionar cançons pop i rock famoses en llengua catalana, castellana i anglesa. A més, el combo Orange Background va interpretar una cançó escrita per ells mateixos.

 

Després dels combos de El Planter, l’escenari del Festivalet acollia al grup emergent Gattari, que va interpretar un repertori musical que passava pel reggae, el pop, el rock i el funk.


Per últim, van pujar a l’escenari The Gramophone Allstars Big Band. Alguns problemes tècnics ens van fer esperar per l’inici del concert de la banda, però finalment van poder fer gaudir al públic amb la seva fusió de música jamaicana dels anys seixanta amb diferents estils musicals.


El Festivalet va comptar amb la participació d’un gran nombre de voluntaris i amb la col·laboració d’alguns comerços i entitats del poble. L’AEiG Roger de Flor va preparar un sopar a preus populars i les cerveses artesanes Kusfollin també van amenitzar la vetllada.

Des de l’organització de l’esdeveniment, el Pep fa un balanç “més que positiu” de la jornada:

 

Tal com explica el Pep, el Festivalet s’ha consolidat en aquesta segona edició, aconseguint així que es converteixi en una “peça clau” en el calendari de festes del poble. Així doncs, queda tancat el Festivalet 2022 i ja es comença a pensar en la tercera edició de l’esdeveniment.

Andrea Romera
Andrea  Romera