Salut

L’Ajuntament limita l’atenció al públic: noves mesures per fer front a l’alerta pel coronavirus

Foto d'arxiu: L'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). / martalopez

També s’ha donat trasllat al gimnàs DUET la recomanació de tancament del centre després que aquest migdia s’anunciés el tancament de pistes d’esquí, gimnasos, locals d’oci i àrees comercials que no estiguin destinades als articles de primera necessitat.

Marta  López | 13/03/2020 a les 15:45 0
 

Aquest divendres l’Ajuntament de Tiana ha fet pública l’adopció de noves mesures per fer front a la pandèmia del Coronavirus. A les ja anunciades aquest dijous, s’uneixen les següents relacionades amb l’atenció al públic.

En primer lloc, es tancarà el servei presencial de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. L’atenció es farà telefònicament al 93 395 50 11, en horari de dos quarts de nou del matí a dues del migdia, i per correu electrònic tiana@tiana.cat.

També es tancarà el servei presencial de Serveis socials, essent aquest també via atenció telefònica i correu electrònic, i el Punt d’Informació Juvenil.

En segon lloc, la Policia Local només atendrà les urgències i de forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals. La resta rebran assessorament via telefònica al 93 395 15 15.

Per últim, també s’ha donat trasllat al gimnàs DUET la recomanació de tancament del centre després que aquest migdia s’anunciés el tancament de pistes d’esquí, gimnasos, locals d’oci i àrees comercials que no estiguin destinades als articles de primera necessitat.

Tal com explica l’ACN, el govern espanyol ha acordat declarar a partir de dissabte l’estat l’alarma per la crisi del coronavirus durant 15 dies. El president Pedro Sánchez ho ha anunciat en una declaració institucional aquest divendres al migdia a la Moncloa després que Espanya hagi superat ja els 4.000 infectats per covid-19 i els 120 morts. L’estat d’alarma està recollit a l’article 116 de la Constitució Espanyola per a situacions excepcionals, com una alerta sanitària.

La mesura preveu limitar la circulació o permanència de persones en determinades hores i llocs, requisar temporalment béns o imposar prestacions personals obligatòries. També intervenir indústries i negocis, a més de limitar o racionar l’ús de serveis o el consum de productes de primera necessitat.

A més, contempla establir les ordres que siguin necessàries per garantir l’abastiment dels mercats i el funcionament dels serveis dels centres de producció de primera necessitat.

Marta López
Marta  López