Tiana Negra

Les 10 novel·les negres imprescindibles

Novel·les negres de la Biblioteca Can Baratau / martamestre

Aquest gènere és un dels que té més èxit entre els lectors. Els autors, però, cada vegada ho tenen més difícil per innovar i ser originals

Marta  Mestre | 21/01/2014 a les 16:49 0
 

A les portes de la celebració del Tiana Negra, la Biblioteca recomana les 10 novel·les negres ‘imprescindibles’ per llegir. Un gènere que, segons els responsables de Can Baratau, té molt èxit entre els lectors per la intriga que desperta en ells. Segons l’auxiliar de la biblioteca, Daniel Ramos, es tracta d’un tipus d’escriptura molt exigent: “tot ha de coincidir, no pot ser que quedin fils desanganxats”.

 

Les 10 novel·les negres imprescindibles 

1. ‘La Mort del corredor de fons’, Jordi de Manuel

2. ‘Dur de pair’, Salvador Balcells

3. ‘El crepuscle dels afortunats’, Juli Alandes

4. ‘Torn de nit’, Agustí Vehí

5. ‘El país dels crepuscles’, Sebastià Bennasar

6. ‘Fronts oberts’, Pau Vidal

7. ‘Societat negra’, Andreu Martín

8. ‘Mossegar-se la cua’, Manuel de Pedrolo

9. ‘Un crim al Paralelo’, Rafael Tasis i Marca

10. ‘La mort a sis vint-i-cinc’, Jordi Cervera

 

Un resum de la història de la novel·la negra

Segons Daniel Ramos, aquestes 10 novel·les són una mostra d’aquest gènere, en català, de la història. Hi trobem des de les més antigues, com ‘Mossegar-se la cua’ de l’any 1968,  fins les més modernes, com el llibre de Jordi de Manuel: ‘La mort del corredor de fons’. “Quan més antigues són més tòpics hi trobem, poc a poc anem arribant als temps actuals on la feina dels autors és la d’innovar, hi ha molta cosa escrita”, ha afegit el bibliotecari.

Daniel Ramos

Daniel Ramos

Aquests dies, Can Baratau, posa tota la seva atenció en aquests llibres. El servei de prèstec ofereix la possibilitat de llegir alguns clàssics però també de conèixer les últimes novetats dels autors del moment.

Les novetats en novel·la negra

Les novetats en novel·la negra

 

Les 20 ben negres

La Biblioteca Virtual, de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, també ofereix recomanacions sobre novel·les negres. En aquesta pàgina web es poden consultar ‘Les 20 ben negres‘ que recomanen els bibliotecaris.

Marta  Mestre
 
 

Participa