Cultura

Les havaneres d’autora de la Clara Bonfill

/ martalopez

Aquest divendres 10 de setembre vindrà a Tiana per oferir un concert amb cançons del seu disc "L'altra cara de l'havanera", format per havaneres escrites per ella mateixa i nous arranjaments d’havaneres conegudes.

Marta  López | 08/09/2021 a les 13:01 0
 

Enguany, la Festa Major de Sant Cebrià es celebrarà del 16 al 19 de setembre. Abans, però, tindran lloc una sèrie d’activitats prèvies que serviran per anar escalfant motors. Una d’elles és el concert d’havaneres d’aquest divendres 10 de setembre, que es farà a dos quarts de nou del vespre a la Plaça de la Vila.

Sota el títol de “L’altra cara de l’havanera”, la Clara Bonfill, acompanyada del pianista Marc Mas i el contrabaixista Pedrito Martínez, oferirà un espectacle on interpretarà cançons del seu disc homònim, format per havaneres escrites per ella mateixa i nous arranjaments d’havaneres conegudes:

 

Així doncs, es podrà gaudir d’havaneres com “Lola la tavernera”, “Llop de Mar” o “La Sardana de l’Empordà”, però també de la seva “altra cara”. I és que les cançons que ha escrit la Clara Bonfill parteixen d’aquestes havaneres per donar protagonisme a la Lola, a l’esposa del Llop de Mar o descriure noves escenes com el moment en què es van enamorar el pastor i la sirena:

 

Una nova cara que sorprèn el públic que assisteix als seus concerts:

 

A més, al final del concert també interpretarà dues cançons noves, que formaran part del seu pròxim disc:

 

Bonfill explica que un dels seus objectius és fer arribar un gènere com el de l’havanera a un públic diferent:

 

Com a cantautora, la Clara Bonfill escriu havaneres més enllà de les que surten en el seu disc. Totes, però, busquen trencar amb els estereotips de gènere, actualitzar el paper de les dones i donar referents femenins a les noves generacions:

 

La cantautora també té una “altra cara”, la de periodista. Una professió que va escollir, sobretot, per la seva fascinació pel món de la ràdio:

 

Per assistir al concert d’aquest divendres, cal reservar una entrada gratuïta a través de la plataforma Entràpolis.

Marta López
Marta  López