Ajuntament

L’Oficina Antifrau de Catalunya investiga les possibles irregularitats de les obres del cablejat a la Sala Albéniz i els pressupostos participatius

Foto d'arxiu: entrada a l'Ajuntament de Tiana. / martalopez

Segons explica el consistori, l’Oficina Antifrau els hi ha requerit expedients, certificats, informes i llicències relacionats amb les obres efectuades a la Sala Albéniz, una informació que procediran a aportar “durant els dies vinents”.

Marta  López | 19/07/2021 a les 16:50 0
 

El ple municipal del mes de juliol va aprovar, amb els vots a favor d’ERC i PSC, els vots en contra de Junts per Tiana i l’abstenció dels regidors Marta Guàrdia i Mateu Hernández, la resolució de l’expedient sancionador contra aquest últim amb una multa de 8.000 euros per les obres del cablejat a la Sala Albéniz.

L’expedient recollia una sèrie de fets provats que acusaven el regidor de ser el promotor i responsable d’aquestes obres sense disposar ni d’un projecte tècnic aprovat prèviament, ni cap autorització municipal expressa, ni una contractació pública.

També se’l responsabilitzava d’haver executat les obres sense acceptació expressa i prèvia de l’Ajuntament a la donació de 48.000 euros que va oferir Hernández i d’haver utilitzat el nom de l’Ajuntament també sense autorització. Per últim, se l’acusava de suplantar el càrrec de regidor d’Urbanisme quan aquestes atribucions ja li havien estat abocades.

Aquest assumpte, però, no s’ha tancat amb la resolució d’aquest expedient. Aquest dilluns 19 de juliol, l’Ajuntament de Tiana ha publicat un comunicat per explicar que la setmana passada va rebre la notificació d’una denúncia realitzada el passat 9 de març a l’Oficina Antifrau de Catalunya.

La denúncia fa referència, precisament, a les possibles irregularitats relacionades amb aquestes obres, però també amb el procés de pressupostos participatius.

Segons explica el consistori, l’Oficina Antifrau els hi ha requerit expedients, certificats, informes i llicències relacionats amb les obres efectuades a la Sala Albéniz, una informació que procediran a aportar “durant els dies vinents”.

A l’escrit també recorden les accions que han dut a terme amb relació a aquest assumpte, com l’avocació de competències del regidor, la tramitació d’un expedient informatiu i un sancionador i la realització d’un expedient de rescabalament de danys de l’edifici, instruïts per un jurista extern.

Per últim, asseguren que “l’Ajuntament de Tiana i el seu equip de Govern han col·laborat sempre, i ho seguiran fent, davant de qualsevol petició de documentació amb la intenció de garantir la plena transparència de les accions que porta a terme”.

Des d’ERC Tiana han publicat un comunicat per donar suport “a les accions dutes a terme per l’Ajuntament” amb relació a aquesta investigació i entomen aquesta denúncia “com una oportunitat per fer valdre les actuacions dutes a terme per l’equip de govern, i alhora esvair qualsevol ombra de dubte que es vulgui escampar sobre les resolucions existents en aquest cas.”

Segons l’agrupació local, “tot i la intenció de la denúncia de relacionar els pressupostos participatius amb l’execució il·legal de les obres”, l’oficina no ha demanat “de moment” cap mena de documentació relacionada amb aquest procés.

Marta López
Marta  López