Igualtat

Manifest, teatre infantil, berenar popular i “guateque” per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

L'alcalde Isaac Salvatierra amb alguns regidors de l'Ajuntament i la Maria Casanovas moments previs a la lectura del manifest LGTBIQ+. / andrearomera

El Casal de Tiana va acollir una sèrie d’activitats, dirigides a totes les edats, que van omplir el centre del poble de cultura i festa.

Andrea  Romera | 29/06/2022 a les 10:56 0
 

Ahir, 28 de juny, Tiana es va sumar a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. El Casal de Tiana va acollir una sèrie d’activitats, dirigides a totes les edats, que van omplir el centre del poble de cultura i festa, començant a les sis de la tarda amb una obra teatral i acabant a la nit amb un “guateque”.

L’obra de teatre “La motxilla de l’Ada” va donar el tret de sortida a les activitats a la Sala Albéniz a les 18 h. Petits i grans van assistir-hi per descobrir la història de l’Ada, qui no se sentia còmoda amb el que entenem per “ser un nen” o “ser una nena”.

Escena de l’obra de teatre “La motxilla de l’Ada” a la Sala Albéniz.

Després de l’obra de teatre, la terrassa del Casal de Tiana acollia un berenar popular amb fruita i pastissos decorats amb banderes LGTBIQ+. Tant els assistents a l’obra com els qui esperaven impacients la lectura del manifest van poder tastar i compartir el berenar.

Cap a les 19:45 h la Maria Casanovas, cap de l’AEiG Roger de Flor, va llegir el manifest institucional LGTBIQ+ al pati de les moreres del Casal de Tiana, davant de l’atenta mirada de desenes d’espectadors de totes les edats. El manifest reivindicava els drets de les persones LGTBIQ+ i homenatjava a tots aquells i aquelles que han lluitat al llarg de la història per aquesta causa.


A més, el manifest també feia una crida a la lluita interseccional: “les que sí que som defensores de la vida hem de ser feministes, antiracistes i antifeixistes!”. I donava un toc d’atenció a l’extrema dreta: “Les agressions LGTBIfòbiques augmenten esperonades per una extrema dreta que ha trobat un altaveu en les institucions des d’on proferir missatges d’odi”.

La Maria Casanovas reconeix que estava una mica nerviosa durant la lectura del manifest, però explica que està molt contenta d’haver participat en aquest acte i celebra que s’hagi pogut fer al centre del poble per arribar a més gent:

 

Després del manifest, els PD Antifaç de Gala van omplir de música la terrassa del Casal de Tiana, on alguns dels assistents van gaudir i ballar fins a la nit, moment en què es va posar punt final a la jornada.

 

 

Andrea Romera
Andrea  Romera