Comarcal | Medi Ambient

Marxa per salvar una de les zones d’alt valor ecològic més grans del Maresme

Imatge de les 17 hectàrees que defensa la plataforma. Foto: La Cisa per tothom / lalocal

La plataforma "La Cisa per tothom" farà aquest diumenge a les 10h una mobilització popular que sortirà de l'ajuntament vell de Premià de Dalt

La  Local | 24/03/2017 a les 14:08 0
 

La plataforma La Cisa per tothom tornarà a sortir al carrer, aquest diumenge 26. Demanen que es paralitzi la urbanització d’un terreny, ara per ara verd, on hi ha previst construir-hi 89 habitatges. Són 17 hectàrees dins els termes de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt: una de les últimes grans zones verdes d’interès paisatgístic del Maresme on encara no s’hi han construit vivendes. Jaume Batlle és membre de la plataforma La Cisa per a Tothom:

 

A més de les 89 vivendes, que es volen construir just sota el santuari de la Mare de Déu de La Cisa (s. XVIII), hi ha un segon pla urbanísitc en marxa, molt més ambiciós. A Can Nolla, per sota dels terrenys esmentats, un pla parcial aprovat per l’Ajuntament de Premià de Dalt, preveu edificar-hi 500 vivendes més.

La plataforma creu que hi ha suficients elements per paralitzar les obres i aturar, definitivament, el projecte. Un dels arguments mes sòlids, creu la plataforma, és que les aigües de totes aquestes vivendes anirien a parar just a sota, al barri Santa Anna-Cotet de Premià de Mar, que, ara per ara, no està preparat per rebre-les.

Jaume Batlle ha explicat també una altra de les raons per parar el projecte urbanístic de La Cisa:

 

Més enllà de tot això, la mobilització de la plataforma vol posar de relleu el valor ecològic d’aquestes 17 ha:

 

Fa 18 anys l’aleshores coordinadora La Cisa per TYothom ja va aconseguir aturar la urbanització d’aquest mateix indret. La diferència és que, en aquell moment, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt s’hi va posicionar en contra, mentre que ara, amb el grup municipal d’Ara Vilassar amb majoria absoluta, el consistori hi està favor i així ho va aprovar la seva junta de govern.

La  Local