Comerç | Viure a Tiana

Més enllà de l’ampolla de vidre

Lucía Bruni amb dues de les seves creacions en vidre. Foto: Lucirmás / lalocal

La tianenca Lucia Bruni s’obre camí amb la creació d’objectes a partir d’ampolles de vidre. Un procés en què sostenibilitat i disseny van de la mà tota l’estona.

Anna  Molas | 01/06/2017 a les 11:09 0
 

La Lucia Bruni havia acabat la carrera de Belles Arts a Itàlia quan va decidir venir a Barcelona. En un moment on sentia que necessitava nous estímuls va fer les maletes i es va apuntar al màster d’Art, Arquitectura i Espai Escènic de la Universitat Politècnica de Catalunya. D’allà va sortir la llavor que es convertiria en el seu treball actual.

Lucia Bruni a Ràdio Tiana. Foto: Anna Molas

Lucia Bruni a Ràdio Tiana. Foto: Anna Molas

La seva tesina de màster es va anomenar “Un poco más allá de la botella de vidrio”, en la qual va experimentar amb les formes amagades en les ampolles de vi. L’elecció del vidre com a material de treball al principi va ser una elecció més aviat pràctica que no pas artística. Així ho explica:

 

El procés en el qual s’ha especialitzat es diu Upcycling, que no és ben bé el mateix que el reciclatge. Bruni explica la diferència:

 

Assegura que des que va començar, els seus clients es troben sobretot al nord d’Europa. Creu que això es deu en part a què la cultura de reutilització i de reciclatge dels països nòrdics està molt avançada. A Espanya, en canvi, encara costa que es valori l’aspecte vinculat a la sostenibilitat del seu treball.

Després de crear la seva marca, Lucirmás, i consolidar el seu producte, es va llençar a un nou repte. Amb l’ajuda d’un amic que la va convèncer, va presentar un projecte de reutilització d’ampolles de vi al Celler de Can Roca. Ells van acceptar i a més van començar el pla de sostenibilitat RocaRecicla, que consisteix en una fusió entre gastronomia i disseny de vaixella. Bruni, encarregada de la seva implementació, ens explica de què es tracta:

 

Lucia Bruni viu a Tiana des de fa 8 anys. La descoberta del poble va ser una mica per casualitat, però des que hi va posar el peu per primera vegada en va quedar totalment encisada. Així parla de com va acabar vivint-hi:

 

El seu objectiu ara és poder portar el taller que té a Poblenou a Tiana. Si ho aconsegueix, explica, li agradaria tenir més connexió amb les activitats del poble i començar algun projecte de creació amb els restaurants locals. Per la Festa Major Petita, el dia 10 a les 17.30h, farà un taller de reciclatge de vidre als Jardins de Lola Anglada per a nenes i nens.

Una de les fites de Bruni és que a través dels seus productes la gent s’animi a reutilitzar objectes que tingui a casa. Així ho expressa:

 

Els productes de Lucirmás es poden comprar a través d’internet al seu web o a les botigues que distribueixen els seus productes a Catalunya i Europa. A Tiana es poden trobar a la botiga Casper.

Anna  Molas