Laboral

El ple aprova que els treballadors municipals cobrin almenys 1.000 euros

Una treballadora municipal neteja la via pública / martamestre

L'equip de govern proposa fer un Salari Mínim de Referència que s'apliqui a tots els treballadors i empreses que prestin serveis al municipi.

Sergi  Quevedo | 04/10/2016 a les 17:07 0
 

El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció, impulsada per l’equip de govern, perquè els treballadors que contracti el consistori cobrin, almenys, 1.000 euros bruts. Estaran repartits en 14 pagues, i “sempre que sigui compatible amb altres mesures socials” diu el text.

La moció proposa que aquest sigui el Salari Mínim de Referència que hi haurà per a tothom que treballi contractat pel consistori. I és que la moció té com a objectiu, segons el text: “generar incentius per a la formació i en la millora de la productivitat dels treballadors i treballadores ” .

El regidor portaveu de la CUP ha advertit que mil euros “tampoc són la xocolata del lloro”: La CUP veu amb ulls crítics la subontractació ja que és una font de precarietat:

 

Ester Pujol també està d’acord amb que el topall de mil euros és poc, ha dit, tot i que ha argumentat que és difícil aconseguir contractar nou personal:

 

I és que la moció proposa també que el mínim de mil euros s’apliqui també pels treballadors de les empreses que presten servei a l’Ajuntament o que hi liciten obres.

El ple ha aprovat, així mateix, crear un espai de diàleg i debat amb els diferents sindicats, patronals, resta d’administracions i grups polítics perquè sigui una realitat aquest Salari Mínim de Referència.

Sergi  Quevedo
 
 

Participa