Salut

Noves mesures: confinament municipal en cap de setmana i aturada de les activitats extraescolars, culturals i esportives

De moment, el confinament municipal estarà actiu els propers dos caps de setmana. / martalopez

El Govern ha especificat que es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si és per anar al cementiri els dies 31 d’octubre i 1 de novembre.

La Local / ACN  | 29/10/2020 a les 16:22 0
 

Aquest divendres 30 d’octubre entraran en vigor les noves mesures anunciades per la Generalitat de Catalunya per fer front a la segona onada de la Covid-19. “Si no prenem mesures més contundents, en 15 dies estarem com al març, i en 30 dies arribarem als 1.500 pacients a l’UCI, dada del pic de la primera onada” ha justificat la Consellera de Salut, Alba Vergés.

Amb l’estat d’alarma actiu des del passat 25 d’octubre, Catalunya es suma a altres comunitats autònomes com Castella – la Manxa, Castella i Lleó o Andalusia i instaurarà el confinament perimetral del territori durant tota la setmana. A més, ha afegit una restricció de mobilitat entre localitats durant el cap de setmana, és a dir, un confinament municipal que començarà el divendres a les sis del matí i acabarà el dilluns a la mateixa hora.

El Govern ha especificat que es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si és per anar al cementiri els dies 31 d’octubre i 1 de novembre. També es permetrà fer esport a l’aire lliure en municipis propers.

Les noves mesures també inclouen el tancament dels centres comercials i l’aturada de les activitats extraescolars, esportives i culturals, incloent-hi teatres, concerts i cinemes. Queden fora de la limitació les activitats extraescolars organitzades pel propi centre escolar al mateix recinte.

A més, es mantenen les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants i el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí. Tot i això, els repartidors a domicili podran treballar fins a les onze de la nit.

Per últim, el Govern demana seguir impulsant el teletreball i, tot i que les escoles continuaran obertes, demana reduir l’assistència presencial i optar per l’ensenyament a distància a Batxillerat i Formació Professional.

L’Àrea Bàsica de Salut de Montgat i Tiana ha tingut 104 casos positius de Covid-19 durant els darrers 7 dies, segons recull l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Fa una setmana, eren 55 casos en total, el que suposa un creixement de 49 casos més en una setmana.

Des de l’inici de la pandèmia, a Tiana s’han registrat 279 casos positius i 1790 casos sospitosos de Covid-19.

La Local / ACN