Política

Rué: “És un error fer cas d’un procés participatiu si la participació és tan baixa”

La portaveu municipal del PDECat als estudis de La Local-Ràdio Tiana, aquest dijous / sergiquevedo

La portaveu del grup del PDECat critica que, ara per ara, el PSC "no està facilitant" que es pugui votar a Tiana l'1-O sinó que, pel contrari, "estan incomplint el seu pacte de govern".

Alèxia  Guilera | 07/07/2017 a les 11:07 0
 

No té “cap sentit” seguir endavant amb un procés com el dels recents Pressupostos Participatius havent-hi votat només el 2,2% dels tianencs i tianenques que ho podien fer, opina la portaveu del grup municipal del PDECat-DC, Olga Rué.

Ho ha dit en una entrevista a La Local, la sisena d’un seguit que hem anat emetent al llarg d’aquests dies amb els portaveus dels 6 grups municipals, on ells i elles han fet balanç dels 2 anys de mandat. A les entrevistes, -fetes i emeses en l’ordre en què es van poder concertar, segons l’agenda de cada portaveu-  també expliquen quins objectius tenen pels 2 anys que queden fins les properes Municipals, la primavera del 2019.

Per a Rué, “s’està posant molt d’èmfasi en els processos participatius quan, en realitat, a Tiana no funcionen”:

 

Per a la portaveu del PDECat “tenen incidència sobre molta més població les decisions que encara no s’han pres” -remarca- sobre la pacificació de tot el centre del poble. Un tema sobre el qual el seu grup n’ha fet molt de seguiment. Rué assegura que sobre aquest tema sí que caldria haver fet un procés participatiu, però “incentivant-ne molt la participació”:

 

En aquest sentit, Rué critica que l’equip de govern hagi denegat totes les propostes que el seu grup ha presentat al ple respecte a aquest tema. Pensa que “és un problema d’actitud” i de manca “de cultura política: el que ve de l’oposició té poc valor” diu.

El recent anunci que deixa el càrrec fet pel seu company de grup municipal Joan Graupera, òbviament li ha sabut greu, reconeix, “perquè és un amic: amb ell hem compartit molts moments i tot ha fluit sempre”, diu Rué. Admet, però, que “és una decisió personal”. La incorporació del substitut de Graupera -l’exalcalde del poble Josep M. Galceran- significa incrementar de molt l’edat del grup municipal. Però això, a Olga Rué, no l’amoïna:

 

En els dos anys que queden, Rué vol seguir treballant pel poble però, molt especialment, “pel procés”. Diu sense embuts que, per a ella, la data de l’1-o és tan important que, segons el que passi després al país, decidirà seguir o no com a regidora. Creu fermament que aquell dia tots els col.legis electorals de Tiana haurien d’obrir. Però critica que, ara per ara, el PSC “no està facilitant” que es pugui votar al poble:

 

Rué afegeix que ERC no està liderant -com el seu partit creu que caldria- tot aquest tema a Tiana. I afegeix, contundent: “a aquestes alçades, Esquerra, a Tiana, hauria de tenir molt clar quina és la posició del seu soci de govern i com afrontarà l’1-O al poble”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Alèxia  Guilera