Política

Olga Rué: “no farem cap bloc amb el PSC però sí que volem fer valdre que tenim 3 regidors”

La portaveu del PDeCat-DC als estudis de La Local-Ràdio Tiana durant l'entrevista / Alexia Guilera

Al PDeCat-DC, diu Rué, "ens fa molta pena" no haver pogut fer la moció perquè, assegura, el seu grup ho va facilitar "tot" durant la negociació, excepte cedir l'Alcaldia, reconeix.

Alèxia  Guilera | 24/01/2018 a les 15:02 0
 

“Som conscients que, ara, el PDeCat-DC pot tenir un paper important a nivell municipal”. Ho remarca Olga Rué, portaveu del grup municipal del PDeCat-DC. Diu que són conscients de la rellevància que els seus 3 regidors agafen, ara que l’equip de govern en té només 4 i que no hi haurà moció de censura. Però vol aclarir que no faran un bloc amb els socialistes:

 

En la negociació que es preveu que hi haurà per tirar endavant un nou pressupost municipal, el PDeCat-DC té clar que, com a grup, “ens caldrà menjar-nos la rancúnia que li puguem tenir al PSC per l’1-O”. A canvi, posaran algunes sol.licituds sobre la taula:

 

Aquesta és la cinquena d’un seguit d’entrevistes amb els portaveus municipals. Tots 6 fan balanç del darrer mig any al poble -uns mesos intensos, plens d’esdeveniments cabdals- i expliquen les seves propostes pel 2018.

Què va passar amb la moció?

Olga Rué creu que no és cert que el seu partit no estigués prou present en dos dels moments polítics recents més importants a Tiana: l’1 d’octubre i durant la negociació de la moció de censura contra Ester Pujol. Respòn amb contundència a les acusacions rebudes al respecte:

 

Rué creu que la moció no va funcionar perquè Junts va valorar que els convenia més esperar a les Municipals del 2019, amb tot el que això representa. La negociació, doncs, no va cuallar perquè, segons Rué, l’agrupació d’electors només contemplava un escenari possible: tenir l’Alcaldia.

 

Al PDeCat-DC, diu Rué, “ens fa molta pena” no haver pogut fer la moció perquè, assegura, el seu grup ho va facilitar “tot” durant la negociació, excepte cedir l’Alcaldia, reconeix. Hagués calgut, reflexiona la portaveu, que tothom baixés les seves pretensions. Fins i tot, assegura Olga Rué, el PDeCat-DC hagués acceptat tenir l’Alcaldia i prou, sense les regidories d’Urbanisme i d’Hisenda:

 

La portaveu del PDeCat-DC ha reiterat la seva crítica al pas al costat que va fer ERC en aquelles negociacions. Per a Rué, si els republicans s’hi haguessin involucrat “de forma activa” tot hagués estat “molt més fàcil”.

Olga Rué i el seu grup municipal són molt crítics amb la manca de comunicació que, assegura, caracteritza l’actual equip de govern. Rué posa l’accent en els canvis de direcció anunciats a la Ciutadella però assegura que hi ha molts exemples més.

Alèxia  Guilera