Cultura

Paraules secretes, el repte literari de Can Baratau

La paradeta de la biblioteca destinada al "Repte literari" d'aquest març. Foto: Núria Fàbregas. / martalopez

Des del gener del 2017, la pàgina web de la biblioteca té una secció que es diu “Repte literari”. Cada mes, es convida als lectors a explorar diferents temàtiques literàries i es recomanen llibres que tinguin a veure amb el tema escollit. Aquest març, el gènere escollit han sigut els diaris personals.

Marta  López | 20/03/2018 a les 14:02 0
 

Des del gener del 2017, la pàgina web de la biblioteca Can Baratau té una secció que es diu “Repte literari”. Cada mes, es convida als lectors a explorar diferents temàtiques literàries i es recomanen llibres que tinguin a veure amb el tema escollit. Ho explica la Núria Fàbregas, directora de Can Baratau:

 

La temàtica d’aquest mes de març, els diaris personals, són un gènere literari molt present a la literatura del segle XX. A través d’aquests diaris podem accedir als pensaments d’autors rellevants i els seus sentiments. A més a més, a través del seu testimoni personal ens apropen a la realitat que van viure. La Núria enumera uns quants diaris, cartes o memòries que entren dins d’aquest gènere i que la biblioteca recomana:

 

El tema del passat gener va ser cinema i literatura, és a dir, llibres que s’han portat a la gran pantalla; mentre que el tema del febrer van ser els relats de viatges i aventures. Igual que les històries d’aquest últim gènere, els lectors, gràcies al “Repte literari”, exploren i descobreixen nous gèneres, noves lectures i, sobretot, noves aventures. La Núria Fàbregas assegura que aquesta secció és una mina, perquè els temes no s’acaben mai:

 

Aviat es coneixerà el “Repte literari” del mes d’abril. Fins aleshores, a les prestatgeries de la biblioteca us esperen el Diari de l’Ana Frank, les Memòries de la Lola Anglada o les Cartes d’Amor de Pere Calders.

Marta López
Marta  López