Passejar el gos a un radi de 200 metres, entre les noves mesures decretades per l’estat d’alarma

/ Alexia Guilera

Aquest dilluns l'alcaldessa de Tiana ha publicat un nou ban municipal on es decreten tres noves mesures per prevenir l'expansió del coronavirus.

Marta  López | 23/03/2020 a les 15:56 0
 

Una setmana després de l’inici de l’estat d’alarma, les mesures per prevenir l’expansió del coronavirus es continuen actualitzant. Aquest dilluns l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, ha publicat un nou ban municipal on es decreten tres noves mesures.

La primera és que els comerços de Tiana podran estar oberts amb atenció al públic fins a les 20 hores com a horari màxim de tancament.

La segona està relacionada amb una de les causes de situació de necessitat que permet circular per la via pública: treure a passejar els gossos. En aquest cas, s’especifica que el passeig haurà de ser per a la realització de les necessitats fisiològiques de l’animal i haurà de circumscriure’s a una àrea de 200 metres del radi des del domicili del titular.

A més, caldrà anar amb una bossa per recollir els excrements i una botelleta amb aigua i lleixiu diluït (al 10%) per netejar l’orina.

Per últim, s’ordena clausurar tota l’activitat de manteniments d’horts, siguin municipals o privats, i que representi un desplaçament des del domicili del titular.

Aquest cap de setmana el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet pública la intenció d’allargar l’estat d’alarma 15 dies més. La decisió haurà de passar pel Consell de Ministres d’aquest dimarts i també pel Congrés de Diputats per sotmetre’s a la votació de la cambra. Un cop aprovada la pròrroga, l’estat d’alarma s’allargarà fins al dia 11 d’abril.

Marta López
Marta  López