Cultura | Tiana Negra

Poemes criminals

La Irene Solanich, una de les protagonistes de l’acte sobre poesia negra, durant el Tiana Negra del 2019. / martalopez

La poesia negra és una de les novetats destacades de la vuitena edició del Tiana Negra.

Marta  López | 09/01/2020 a les 16:02 0
 

La poesia i el gènere negre es donaran de la mà durant la vuitena edició del Tiana Negra, una de les principals novetats de la nova entrega del festival de la novel·la negra en català.

Dissabte 18 de gener a les sis de la tarda tindrà lloc l’acte “Sabeu que també es pot fer poesia negra?”, moderat per l’Anna Maria Villalonga i protagonitzat per la Irene Solanich i la Marta Pérez. Ambdues presentaran els seu nous llibres “Paraules de mort” i “Gàngsters, ploma i vaudaville” respectivament. En el cas de la Irene, es tracta d’un recull de poemes escrits per criminals reals:

 

Solanich explica que l’Anna Maria Villalonga es va interessar en el seu projecte i va proposar d’incorporar-lo al programa del festival:

 

“Paraules de mort” és un nou projecte d’Edicions Xandri, que no és la primera vegada que publica reculls de relats que giren al voltant d’una temàtica concreta. Per exemple, l’any passat van presentar, també al Tiana Negra, el recull “El futbol és així”:

 

La Irene també participarà al Tiana Negra moderant una presentació de llibres de 5 autors i autores amenitzada amb lectures en veu alta i música:

 

Durant l’acte també es farà una lectura dels millors poemes sorgits dels tallers conduïts pel poeta badaloní Martí Noy. Can Baratau acollirà aquesta activitat que tindrà lloc durant dos dies diferents: el divendres 10 de gener, pensada per a joves fins a 18 anys, i el dissabte 11 de gener, pensada per a adults. El taller de poesia negra és una aposta per implicar més els tianencs i tianenques amb el festival.

Marta López
Marta  López