Méteo

Protecció Civil activa els plans VENTCAT i INUNCAT per aquest dimecres

Imatge d'arxiu: La costa de Montgat assotada pel fort vent. / Alexia Guilera

Les ratxes de vent més intenses afectaran el litoral central i les cotes altes del prelitoral central; juntament amb un fort onatge repartit per tot el litoral.

Marta  López | 03/12/2019 a les 16:09 0
 

Protecció Civil ha activat els plans VENTCAT i INUNCAT pel temporal de vent i marítim que es preveu per aquest dimecres 4 de desembre. Les ratxes de vent més intenses afectaran el litoral central i les cotes altes del prelitoral central; juntament amb un fort onatge repartit per tot el litoral, tot i que les principals afectacions s’esperen a la costa central de Barcelona i al Delta de l’Ebre.

https://twitter.com/meteocat/status/1201878759357472768

Tal com informa Meteomar, el servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, aquí el vent serà de força 7 a 8, acompanyat d’una mar en estat de maregassa amb àrees de mar brava a tota la costa de la comarca. Les onades podran superar els 4 metres.

A més, el temporal de vent i marítim anirà acompanyat de precipitacions en forma de pluja intensa i abundant que pot superar els 80 litres per metre quadrat. A Tiana, la pluja anirà acompanyada d’una temperatura mínima de 8 graus i una màxima de 13.

Així doncs, segons Protecció Civil, s’esperen incidències especialment a la façana marítima i a les zones urbanes del litoral central. Davant d’això, l’òrgan de la Generalitat ha publicat uns consells per actuar amb precaució:

https://twitter.com/emergenciescat/status/1201835635713150976

Protecció Civil també recomana, davant la previsió de pluges intenses, extremar les precaucions entorn de rius i rieres; no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades.

Marta López
Marta  López