Cultura | festival de Música Antiga

Tiana Antica arrenca aquest cap de setmana la seva vintena edició

Cartell Tiana Antica 2019 / martalopez

La programació continuarà mantenint l’esperit de sempre. Els dos primers concerts es faran aquest cap de setmana del 25 i 26 de maig, i els dos últims el cap de setmana de l’1 i 2 de juny.

Marta  López | 22/05/2019 a les 11:55 0
 

El Festival Tiana Antica arrenca aquest cap de setmana celebrant la seva vintena edició. Per Llorenç Blasi, un dels organitzadors, és tota una satisfacció haver aconseguit aquesta xifra:

 

Blasi explica que no hi haurà cap acte especial. Per a ells, el fet que Tiana Antica compleixi 20 anys ja és prou celebració:

 

Així doncs, la programació continuarà mantenint l’esperit de sempre. Els dos primers concerts es faran aquest cap de setmana del 25 i 26 de maig, i els dos últims el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. L’ordre dels concerts està programat en ordre cronològic, des de l’Edat Mitjana fins al Barroc:

 

D’aquesta manera, la programació serà molt variada i per a tots els gustos:

 

Dissabte 25 de maig

L’intèrpret José Luis Pastor serà l’encarregat d’obrir el festival amb un concert-xerrada a Can Riera on tocarà 6 rèpliques d’instruments medievals: el llaüt castellà, la viola de ploma, la guitarra medieval, la çinfonia de trasts, el llaüt italià i la cítola:

 

Diumenge 26 de maig

El conjunt instrumental Caravaggia tocaran a la Sala Albéniz un repertori molt ampli de ministrers catalans d’abans de 1714, fent un recorregut per la música escrita i recordada dels segles XIII al XVIII:

 

Dissabte 1 de juny

El trio de Coloris Atmosphaera portaran fins a Can Riera la música de tres grans compositors del Barroc: Telemann, Marais i Händel:

 

Diumenge 2 de juny

Per últim, Tiana Antica acabarà el diumenge 2 de juny a l’Ermita de l’Alegria amb un concert dedicat a “El Gran Bach en la petita orquestra”, a càrrec dels 7 intèrprets de Camerata Egara:

 

Les entrades per a tots els concerts seran de 15 euros. Es poden aconseguir en taquilla, una hora abans del concert, o bé comprar-les per Ticketea. Un any més, tots els concerts seran inclusius per a persones amb diversitat sensorial, tant visual com auditiva.

Marta López
Marta  López