Esports

Un jove mecànic de Tiana, en David Burgos, és el nou campió del món de llanxa ràpida

En David, a l'esquerra, amb els seus companys de feina a Tallers Tiana, aquest divendres / Alexia Guilera

En 3 anys el badaloní ha passat de debutar a ser campió del món de la seva categoria.

Alèxia  Guilera | 02/12/2016 a les 19:36 1
 

David Burgos és campió del món, i treballa des de fa 11 anys a Tiana. Concretament a Tallers Tiana, una feina amb força relació amb la seva passió. L’endurance offshore és l’esport en què el badaloní ha aconseguit convertir-se en el millor. Va ser el primer cap de setmana d’octubre, és a dir, fa tot just dos mesos al llac de Como, a Llombardia, Itàlia. Encara no s’ho creu.

 

Burgos es va imposar en la categoria Pro, la més baixa però, a la vegada, la més disputada, ja que també és la més assequible. I és que es tracta d’un esport car i on tenir suports econòmics és tota una aventura. Tot i ser ja campió mundial, no porta tant en aquest esport. Fa tot just tres anys, en una competició a Amposta. Així recorda els seus inicis.

 

Des d’aleshores no para d’acumular èxits. Campió de Catalunya el 2013 i 2014, un 2014 on també va aixecar el títol espanyol i europeu. Tot i això no es tracta d’un esport molt conegut.  En David en dóna més detalls.

 

 

Els propers reptes passen pel campionat d’Europa a Vigo i pel Mundial, que serà també a Itàlia. Tampoc oblida les proves catalana i espanyola, encara que, per pressupost, no sap si podrà ser-hi a totes.

 

Assegura que des de Tallers Tiana li han posat les coses molt fàcils. També són partícips dels èxits d’en David Burgos.

Alèxia  Guilera
 
 
  1. […] David Burgos combina la seva feina com a mecànic amb la seva passió: l’Offshore Endurance o llanxa ràpida. És un esport minoritari però que l’ha dut per segon cop al podi del Mundial. S’ha celebrat al mateix lloc que l’any passat, al Llac de Como, Itàlia. Aquest any ha baixat un esglaó i ha quedat subcampió. En David explica la millora que ha notat, tant en ell com en els seus rivals: […]

Comments are closed.