Esports

Un jove mecànic de Tiana, en David Burgos, és el nou campió del món de llanxa ràpida

En David, a l'esquerra, amb els seus companys de feina a Tallers Tiana, aquest divendres / Alexia Guilera

En 3 anys el badaloní ha passat de debutar a ser campió del món de la seva categoria.

Alèxia  Guilera | 02/12/2016 a les 19:36 0
 

David Burgos és campió del món, i treballa des de fa 11 anys a Tiana. Concretament a Tallers Tiana, una feina amb força relació amb la seva passió. L’endurance offshore és l’esport en què el badaloní ha aconseguit convertir-se en el millor. Va ser el primer cap de setmana d’octubre, és a dir, fa tot just dos mesos al llac de Como, a Llombardia, Itàlia. Encara no s’ho creu.

 

Burgos es va imposar en la categoria Pro, la més baixa però, a la vegada, la més disputada, ja que també és la més assequible. I és que es tracta d’un esport car i on tenir suports econòmics és tota una aventura. Tot i ser ja campió mundial, no porta tant en aquest esport. Fa tot just tres anys, en una competició a Amposta. Així recorda els seus inicis.

 

Des d’aleshores no para d’acumular èxits. Campió de Catalunya el 2013 i 2014, un 2014 on també va aixecar el títol espanyol i europeu. Tot i això no es tracta d’un esport molt conegut.  En David en dóna més detalls.

 

 

Els propers reptes passen pel campionat d’Europa a Vigo i pel Mundial, que serà també a Itàlia. Tampoc oblida les proves catalana i espanyola, encara que, per pressupost, no sap si podrà ser-hi a totes.

 

Assegura que des de Tallers Tiana li han posat les coses molt fàcils. També són partícips dels èxits d’en David Burgos.

Alèxia  Guilera