Cultura

Un llibre per celebrar els 100 anys de les biblioteques públiques

/ martalopez

Es tracta de "L'illa dels tresors", un recull de contes inèdits escrits per autors i autores actuals. Es podrà aconseguir quan s'utilitzi el servei de prèstec.

Marta  López | 12/06/2019 a les 11:41 0
 

De l’11 al 25 de juny, si s’utilitza el servei de préstec de Can Baratau, es regalarà una còpia del llibre “L’illa dels tresors”, una recopilació de contes inèdits de 15 autors i autores actuals.

La Pilar Aznar, actual directora de la biblioteca de Tiana, explica que és una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals per celebrar els 100 anys de la creació de les primeres biblioteques públiques:

 

La campanya durarà fins el 25 de juny o bé fins a exhaurir existències. La Pilar enumera alguns dels 15 autors i autores que han participat a “L’illa dels tresors”:

 

En el vídeo següent, els escriptors i escriptores reciten fragments de cada un dels seus relats:

A la pàgina de la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona defineixen així aquest recull de contes: “Un llibre és una joia. Un conjunt de llibres, un tresor. Una biblioteca, una illa. D’aquí L’illa dels tresors. Les bibliotecàries, les brúixoles que guien en els oceans de la lectura. Fent una picada d’ullet al llibre clàssic, oferim un recull de contes inèdits per homenatjar les biblioteques públiques en aquestes primers cent anys de la seva història.”

L’any 1918 es van inaugurar les quatre primeres biblioteques populars sufragades amb fons públic a Valls, Olot, les Borges Blanques i Sallent. Aquesta última va ser la primera de la província de Barcelona. Actualment, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la DIBA comptes amb més de 220 biblioteques i 9 bibliobusos.

Marta López
Marta  López