Ajuntament

Un ordre del dia del ple més curt que mai

Imatge del darrer ple municipal, celebrat aquest 12 de setembre. / annamolas

Es deu a la decisió del PDeCat, Junts i la CUP d'aturar la seva activitat institucional ordinària a l'Ajuntament, des de dimarts passat i fins l'1 d'octubre

Alèxia  Guilera | 29/09/2017 a les 8:56 0
 

L’ordre del dia del proper ple municipal, previst per dimarts vinent dia 3, és extraordinàriament curt: només té 4 punts, 2 dels quals de tràmit, i una sola proposta d’acord. Això es deu a la decisió del PDeCat, Junts i la CUP d’aturar la seva activitats institucional ordinària a l’Ajuntament des de dimarts passat i fins l’1 d’octubre. Ho fan per protestar “pel setge de l’Estat espanyol intentant impedir el referèndum” i, també, perquè “no s’hagi respectat el mandat del ple municipal que insta l’alcaldessa a cedir els locals del poble per celebrar el referèndum”.

Tornarà a ser, sense dubte, un ple totalment marcat pel referèndum, així com pels fets anteriors i posteriors a aquest 1 d’octubre. Però serà, també, el primer ple amb l’equip de govern format en solitari pels regidors i regidores del PSC, un cop trencat ja formalment, per part d’ERC, el pacte de govern municipal. De fet, un dels punts dels assumptes de tràmit dóna compte que la regidora d’ERC Marta Guàrdia ha comunicat el 27 de setembre la seva renúncia a la tinença d’alcaldia, delegacions d’alcaldia i representacions conferides.

Així doncs, a l’ordre del dia, a banda de l’aprovació de l’acta de la darrera sessió i dels assumptes de tràmit (punts 1 i 2), només hi ha una proposta d’acord que demana al ple ratificar dues subvencions -de 4.685 i 485 euros- concedides per la Generalitat a l’Escola Municipal de Música i Dansa.

El 4t i darrer punt de l’ordre del dia es destinarà, com sempre, a precs i preguntes dels grups municipals. Potser serà, aquest, el punt que faci allargar un ple clarament atípic pel que fa al seu ordre del dia.

Alèxia  Guilera