Història | Viure a Tiana

Un volt solidari per la Tiana antiga

Masia de Can Cosme. Font: Flickr Escurro / annamolas

Els assistents, sota la guia d'en Josep Maria Toffoli, han pogut conèixer algunes masies del poble i detalls sobre la seva història.

La  Local | 14/12/2019 a les 18:03 0
 

Aquest dissabte, una quarantena de persones han recorregut Tiana fixant-se en un dels elements històrics més ben conservats: les masies. Sortint des del Parc de l’Antic Camp de Futbol, l’historiador Josep Maria Toffoli ha guiat el grup per la zona de la riera fins a arribar a la plaça de la Vil·la.

 

Al llarg del passeig, Toffoli ha explicat moltes curiositats de l’entorn. Abans que s’urbanitzés el poble tal com el veiem ara, només hi havia masies dispersades pels terrenys, unes 60 comptant també les de Montgat. No totes s’han conservat fins ara, però algunes han estat restaurades i encara hi viu gent actualment.

A més, l’antiga distribució de Tiana ha deixat empremta en altres aspectes de l’actualitat com els noms dels carrers. El de Francí o el camí de Can Tomeu en són un exemple, ja que provenen precisament de les propietats d’aquests terrenys.

La iniciativa ha estat impulsada per l’escola Timó i s’emmarca dins la jornada solidària de la Marató de TV3. Com assegurava una de les assistents, això permet que els veïns i veïnes del poble coneguin la història d’aquells llocs que solen passar desapercebuts i que, en el seu moment, van ser l’únic que hi havia al poble.

 

Una notícia elaborada per Helena Oset.

La  Local