Agricultura

Comença la verema al celler Quim Batlle

En Quim Batlle, en plena verema a les seves vinyes, aquest dimecres / Alexia Guilera

La collita està sent un èxit en termes de qualitat del raïm alhora que la sequera de la temporada amb prou feines ha significat algun quilo menys.

Anna  Molas | 13/09/2017 a les 12:35 0
 

Les vinyes de Quim Batlle es troben en el moment de més esplendor de l’any. Els raïms que pengen de les tiges estan inflats i madurs, moment de fer per fi la verema. La collita va començar ahir i encara ha de durar 10 dies, en els quals quatre persones cullen els raïms de les tres hectàrees de plantació.

Tot i així, la verema d’aquest estiu no arribarà a les copes fins d’aquí a tres anys aproximadament. El juliol de 2018 s’envasarà i al cap de dos anys es començarà a comercialitzar. No tots els cellers esperen tant, però Quim Batlle assegura que és una forma de diferenciar-se davant els vins més grans. Així ho explica:

 

La temporada que acaba amb aquesta verema ha estat dura, afirma Batlle, les pluges han estat molt minoritàries i les plantacions se n’han ressentit. Amb diverses tècniques, tanmateix, han aconseguit que no els afectés al resultat final. Ell mateix ens explica quines:

 

Batlle afirma content que les pluges de les últimes setmanes han estat com un regal al final de la temporada. L’aigua ha donat més quilos als raïms i alhora ha estat més agraït collir-los en un ambient més fresc.

La producció del Celler Quim Batlle es desenvolupa en tres varietats autòctones: garnatxa, pansa i picapoll. Totes tres amb denominació d’origen Alella i procedeixen d’agricultura ecològica.

Aquesta informació ha estat elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.

Anna  Molas