General

Vetllada solidària

D'esquerra a dreta: Pau Coll, Carles Domènech i Òscar Camps, aquest dimecres a Can Riera / Alexia Guilera

S'hi ha fet una completa jornada dedicada a les persones refugiades. Òscar Camps, de Proactiva-Open Arms, el periodista Carles Domènech i el fotoperiodista Pau Coll n'han estat protagonistes. L'acte també va donar la màxima projecció als nois i noies de Tiana.

La  Local | 31/05/2018 a les 16:13 0
 

Can Riera s’ha convertit, aquest dimecres, en l’espai de la solidaritat per excel.lència. S’hi ha fet una completa jornada dedicada a les persones refugiades i a la solidaritat que cal envers la seva situació. Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva-Open Arms, el periodista Carles Domènech i el fotoperiodista Pau Coll n’han estat alguns dels protagonistes.

Però l’acte també va donar la màxima projecció als nois i noies de Tiana. Un grup de 1r d’ESO hi va presentar el documental que han fet, com a part d’una assignatura, centrat precisament en Proactiva. Tambe els nois i noies del consell d’adolescents del poble van tenir un protagonisme destacat.

Tot començava a les 17h, amb l’edició mensual del “Som Aquí”, el programa fet pels i les adolescents de Tiana. Es va fer en directe des de Can Riera amb un convidat molt adient: el fotoperiodista tianenc Pau Coll.

Pau Coll és, també, un del autors de les fotografies de l’exposició “The Backway” que es pot veure aquests dies a l’exterior de Can Riera.

Després de la presentació del documental dels joves de l’institut, va arribar l’acte central: la presentació de la 14a edició del llibre “Relats solidaris de l’esport”, escrit per diversos periodistes esportius i prologat, enguany, per Òscar Camps i l’entrenador del Barça, Ernesto Valverde.

Els diners de la venda d’aquest llibre aniran, aquest any, a Proactiva-Open Arms. L’autor d’un d’aquests relats, el periodista Carles Domènech, explicava a La Local per què es va triar aquesta ONG com a destinatària dels diners de la venda del llibre:

 

També Òscar Camps va ser present a l’acte. En acabar, explicava que l’ONG no té com a objectiu recaudar diners sinó, per sobre de tot, difondre la situació dels immigrants i refugiats:

 

El director de Proactiva-Open Arms ha explicat que la última tàctica que s’ha post en marxa per treue l’ONG del mapa, per part de nombrosos organismes internacionals, és ofegar-los econòmicament i difamar-los:

 

L’alcaldessa Ester Pujol va voler recordar la importància de realitzar actes d’aquest tipus, que fomenten la solidaritat. Pujol va remarcar, en el seu discurs durant aquest acte a Can Riera, el compromís que fa anys que l’Ajuntament té adquirit amb el poble saharaui, facilitant que famílies del poble facin acollida d’aquests infants els estius:

 

Òscar Camps i Proctiva van rebre, durant l’acte a Can Riera, un ajut de 2.000 euros per part de l’Ajuntament.

La  Local