Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

1 any amb La Local

La Local ja té un any. Aquest mitjà públic va néixer el 22 de novembre del 2013 per fusionar-se amb Ràdio Tiana. Una nova forma d’apropar-se a tothom a través d’internet, accessible a ordinadors, mòbils o tauletes. Aquest web d’informació permet explicar les notícies a través del text, de la imatge o del so. I així és com s’ha estat fent al llarg dels seus primers 12 mesos de vida.

 

ràdio (55)

Aquest mitjà de comunicació arriba al seu primer aniversari amb més de 1.000 notícies i 5.000 fotografies al seu arxiu. Entre els temes s’han pogut llegir textos i escoltar declaracions sobre cultura, urbanisme, societat, política o esports, entre d’altres. S’han pogut seguir notícies destacades com l’obertura del passeig de la Vilesa, jornades especials com el 9-N o les decisions del ple municipal. Una informació que també s’ha apropat als tianencs des de la freqüència del 107.2 FM, la ràdio de sempre.

 

A més, espais com La Local TV, amb 25 vídeos, o el Queda’t, la particular agenda de La Local i Ràdio Tiana, han aportat personalitat al mitjà. Ho han fet gràcies als col·laboradors de l’emissora, part imprescindible d’aquest projecte.

 

El seu impulsor: content però “personalment disgustat”

Fa un any, doncs, es va poder llegir la primera notícia d’aquest mitjà de comunicació. L’Ajuntament va reformular els mitjans locals per oferir continguts a un cost més baix. El projecte es va desenvolupar de la mà del tianenc Isaac Salvatierra, amb àmplia experiència al diari ARA, a RAC1 o El Punt. El periodista creia que Tiana estava “a les fosques” i que necessitava més informació que garantís la democràcia. Un any després, afirma estar “content” perquè el poble ha guanyat un mitjà de comunicació que segueix funcionant. Creu que hi ha informació diària i que s’ha guanyat molt en qualitat. Tot i el seu “balanç positiu”, l’impulsor de La Local assegura estar “personalment disgustat”. Salvatierra s’ha allunyat d’aquest projecte perquè, segons afirma, la informació no és independent.

 

Segons Isaac Salvatierra, per garantir la separació de la feina de l’emissora de la feina del govern és necessari un Consell de Comunicació. Aquest ja ha començat a treballar. Els partits polítics del consistori han estat els encarregats d’escollir els professionals i experts en comunicació. L’impulsor de La Local va quedar fora de la llista dels 5 primers, els primers que tindrien la oportunitat de formar-ne part. Un fet que l’ha fet sentir-se “estafat”.

 

Salvatierra va fundar Ràdio Tiana l’any 1996 i en va ser el seu primer director. L’11 de setembre d’aquest 2014 ha fet 18 anys des del naixement de l’emissora municipal. En aquest sentit explica que sent una certa “nostàlgia” perquè l’actual ràdio està molt lluny de la que ell va conèixer. Tot i això, reconeix que “no hi ha els mitjans necessaris” perquè torni a ser la d’abans.

 

Recorda que pots seguir les novetats de La Local i Ràdio Tiana a través de les xarxes socials, al twitter @lalocal.tianat.cattiana o al Facebook de Ràdio Tiana.