Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

2.664 tianencs signen la denúncia internacional contra l’Estat Espanyol

Després de dipositar el vot a l’urna, els ciutadans tenien l’opció de signar la denúncia internacional contra l’Estat Espanyol. Aquesta reclama el dret del poble català per decidir el seu futur polític democràticament.

Un total de 2.664 tianencs han signat la denúncia. Alguns d’ells ens expliquen el per què.

 

Tenint en compte que 3.802 persones han dipositat el seu vot a l’urna, 1.138 no han volgut signar.

A la carpa, on els ciutadans podien signar la denúncia contra l’Estat, hi ha col·laborat un total de 15 voluntaris que s’han anat tornant cada tres hores fins a les vuit del vespre.

Amb aquesta denúncia, el poble català sol·licita a les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, “que duguin a terme les actuacions necessàries per garantir que el poble català pugui decidir, democràticament, el seu futur polític”.

La denúncia exposa alguns dels motius pels quals es sol·licita que actuïn des d’Europa: “la posició espanyola és contrària a la pràctica internacional pròpia de països democràtics”, “s’han exhaurit les vies legals dins de l’Estat espanyol per trobar un acord polític”, per “l’acumulació de dificultats i de negatives per part de les màximes institucions polítiques i judicials de l’Estat espanyol” entre d’altres.

La mateixa denúncia, però més extensa, la van signar el passat divendres els càrrecs electes de l’Ajuntament de Tiana.