Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat i El Masnou proposen itineraris locals com a atractius turístics

Dos municipis veïns de Tiana, Montgat i El Masnou, han posat de nou en valor, aquest estiu i des de les xarxes socials, diversos itineraris locals com a atractiu turístic.

L’Ajuntament del Masnou es promociona aquest estiu com una destinació turística a tocar de Barcelona. Ho fa promovent el seu patrimoni arquitectònic a través de la recentment rehabilitada Casa de Cultura, convertida també en oficina de turisme. Aquesta és una de les prop d’una vintena d’aturades que detalla un itinerari interactiu. L’itinerari està disponible com a aplicació mòbil perquè els visitants puguin recórrer els emplaçaments més destacat de la història arquitectònica del municipi.

L’itinerari turístic recorre un seguit d’espais i edificis visitables del centre del municipi, començant per la finca del Bell Resguard i acabant a la vil·la romana de Cal Ros. La majoria del recorregut és totalment pla, ja que avança de punta a punta del municipi, amb el passeig com a eix central i en paral·lel al mar.

‘El Masnou terra de mar’ és el nom que emmarca el projecte de recuperació i difusió del patrimoni masnoví. Aquest estiu espera començar a recollir fruits. Després de la restauració de la mina-museu de la plaça d’Ocata i de les millores al parc del llac del Masnou, ara ha estat el torn de la Casa de Cultura, epicentre del projecte.

Montgat turístic, per dins i per fora

Per la seva banda, a la seva guia turística -editada per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament- Montgat descriu detalladament dos itineraris per fer a peu pel poble. El primer és la Ruta Marítima, que recorre el Passeig Marítim, les platges del municipi, el turó de Montgat amb el túnel del tren (el primer que es va perforar en tot l’Estat Espanyol, el 1848), la torre de Guaita (l’edificació més antiga de tot  el poble) i el Casc Antic, que inclou el pintoresc barri de pescadors montgatí.

El segon itinerari l’anomenen Ruta Interior i també recorre bona part de la rica història de Montgat: comença al mirador del Turonet (al Turó del Mar) i acaba a un altre mirador, el de Les Bateries, passant per l’ermita de Sant Martí, el parc del Tramvia i el mirador de Les Vilares.

Totes les rutes es poden trobar a la xarxa, als webs municipals de cada poble.