Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Moció al ple contra l’assetjament masclista a dones que fan política

La CUP, el PSC i ERC han presentat una moció, aquest dimarts al ple municipal, en què han demanat mesures tant a Tiana com a Catalunya per fer front, diuen, “a l’assetjament i a les violències masclistes” que estan tenint lloc, de forma especial els darrers mesos, contra dones que es dediquen a la Política. Ha estat aprovada per unanimitat.

A la moció, els 3 grups municipals asseguren que aquests actes de masclisme s’han pogut llegir o escoltar a la Premsa i a les xarxes socials. Ho explica en detall la portaveu del grup municipal socialista, Núria Blasco:

 

La moció rebutja “radicalment” aquest assetjament, i afegeix que és “intolerable que la resposta a legítims posicionaments sigui a través de d’insults clarament masclistes, que pretenen el descrèdit de les dones”.

El text rebutja, també, que part de les xarxes socials i de l’opinió pública hagi “normalitzat amb total impunitat”, assegura, insults i desqualificacions clarament masclistes, adreçats recentment a dones que es dediquen a la política i que, per tant, tenen càrrecs electes i projecció pública.

Núria Blasco assegura que les persones que, per exemple des de Tiana, hagin fet aquest tipus de comentaris han de ser conscients que estan cometent actes de violència masclista amb aquesta actitud. Per això, ha assegurat, se’ls demanarà que retirin aquelles publicacions:

 

La moció que ha aprovat el ple demana un seguit de mesures repartides en 5 punts, entre els quals instar el Consell de l’Àudiovisual de Catalunya (CAC) perquè expulsi o demani la dimissió d’aquelles persones que tinguin estils de comunicació masclistes.