Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Segueixen els robatoris als contenidors de roba usada de Tiana

Els robatoris de roba de dins dels diversos contenidors que hi ha a Tiana no han parat de créixer. Al poble hi ha 9 d’aquests contenidors, llocs on dispositar la roba que ja no es fa servir però que està en bon estat. A tots ells hi ha hagut robatoris, denuncien treballadors de l’empresa que els gestiona, la Fundació Formació i Treball. Dins la fundació hi ha la cooperativa Roba Amiga que és des d’on es recull, s’arregla i es ven aquesta roba de segona mà.

Jordi Sala és un d’aquests treballadors i ha explicat a La Local que ja fa mesos que un grup de 3 persones, que es  mou en una furgoneta blanca pel Maresme, ha trobat la manera d’obrir els candaus dels contenidors i, així, se n’emporten la roba.

 

A més, la roba sustreta també es ven a mercats setmanals a l’aire lliure, així com en alguns de segona mà:

 

Roba Amiga recull cada setmana les bosses de dins dels contenidors que té a Tiana. Arran dels robatoris, la baixada en la quantitat de quilos de roba que recullen ha estat espectacular, denuncia en Jordi:

 

contenidor roba 2

Els robatoris de roba a Tiana tenen lloc no fa encara 1 any, explica aquest treballador de la fundació. Els contenidors que han patit més robatoris, expliquen fonts de la cooperativa, són el del carrer Cals Frares i el del Parc del Doctor Barraquer (conegut com el parc de les paelles).

Roba Amiga ha intentat diverses solucions per evitar els robatoris però, ara per ara, no ho ha aconseguit i els lladres segueixen fent la còpia de les claus del candau. Unes còpies que al mercat negre poden arribar a costar, cadascuna, fins a 500 euros explica en Jordi.

 

La idea de Roba Amiga és posar aquest nou model de tancament també als contenidors de Tiana. Tindrà una tanca de protecció, de manera que el candau no quedarà a la vista.

La Fundació Formació i Treball dóna feina a persones en risc d’exclusió social. Per a l’entitat, els robatoris de roba no són cap notícia nova: cada any en pateixen centenars, als contenidors que tenen instal.lats per tot Catalunya.