Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol i Ferran Vallespinós valoren les primàries del PSC

Dos dels 17.000 militants del PSC que aquest dissabte estaven cridats a votar a les primàries del partit són l’actual alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i qui va ocupar aquest càrrec durant 3 mandats, Ferran Vallespinós.

No van votar el mateix: Pujol es va decantar per Núria Parlón, mentre que Vallespinós ho va fer pel guanyador, Miquel Iceta. Tot i això, a Tiana va rebre més vots l’alcaldessa de Santa Coloma (17) que el primer secretari dels socialistes catalans (7). Del poble, van votar un total de 24 persones.

Ferran Vallespinós ha explicat a La Local que ell es va decantar des del començament per Iceta per la seva “sòlida trajectòria política i capacitat de diàleg”:

 

Vallespinós, que segueix formant part de la comissió de Medi Ambient del PSC, remarca, no obstant, que no veu un model gaire diferent entre la proposta de Parlón i la d’Iceta. Per això, també està frontalment en contra que el PSOE s’abstingui al debat d’investidura de Mariano Rajoy:

 

Vallespinós, partidari que Pedro Sánchez hagués fet una aliança amb formacions polítiques d’esquerres, qualifica els militans socialistes que hauran d’abstenir-se per permetre governar el PP de “carcamals”, i admet que la militància socialista “està molt enfadada”.

Ester Pujol, per la seva banda, ha dit a La Local que valora les primàries en si més que la victòria d’Iceta en aquestes:

 

L’alcaldessa de Tiana ha volgut recordar el resultat tan ajustat entre Miquel Iceta i Núria Parlón, fet que, ha dit, caldrà saber interpretar:

 

Del total de 9.115 vots vàlids, Miquel Iceta en va rebre 4.925 i Núria Parlón, 4.106.