Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

417 persones busquen feina a Tiana

Aquest mes de març ha tornat a baixar l’atur a Tiana i al Maresme. Al municipi, ara busquen feina 417 persones, el que significa una taxa de desocupats del 9’80%. Un percentatge que continua sent molt inferior a la mitjana catalana i espanyola. Són dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme.

A la comarca, l’atur ha baixat però a un ritme inferior al de tot el país. En total, han trobat feina 161 persones: un 0’41% respecte el 0’89% de la mitjana catalana. Aquesta reducció ha estat conseqüència del bon comportament del sector serveis, construcció i indústria.

Els homes continuen sent els que troben més feina: al Maresme, durant el mes de març, han estat 219. Mentrestant, entre les dones la xifra és negativa: de 58 desocupades més. Entre els diferents grups d’edat, els més afectats per la desocupació continuen sent els majors de 45 anys. En aquest moment hi ha més de 39.000 maresmencs inscrits com a demandants de feina.

Hi ha municipis del Maresme on la desocupació ha pujat. Ha estat a Alella, Arenys de Mar, Cabrils, Calella, Dosrius, Palafolls, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

 

L’atur a Barcelona i a Catalunya

El nombre d’aturats el març a Barcelona ha caigut en 2.749 persones i acumula nous mesos seguits de descensos anuals. La contractació ha estat un 15% més elevada que l’any passat en el mateix mes. Els contractes indefinits, però, només suposen un 13% del total.

En el conjunt de Catalunya també s’acumulen nou mesos seguits de caigudes interanuals de les xifres de l’atur, en concret des del juliol de l’any passat que va començar a registrar taxes interanuals negatives per primera vegada des del juliol del 2007. El nombre de persones inscrites a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya va tancar el març amb 624.467 persones, cosa que suposa 5.119 desocupats menys que el febrer i 39.583 aturats menys que el març del 2013.

 

Consulta les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme