Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rué: “fer el carril bici Tiana-Montgat és una barbaritat”

No haver pogut tramitar  i votar conjuntament Pressupost municipal i ordenances fiscals és una de les principals raons per les quals el grup municipal del PDCat no va votar a favor del Pressupost sinó que va optar per l’abstenció, explica la seva portaveu, Olga Rué. I és que fer-ho alhora, creuen des del PDCat, hagués permès fer-se veritablement una idea de conjunt dels números  de l’Ajuntament pel 2017.

Aquesta és la tercera d’un seguit d’entrevistes de La Local- Ràdio Tiana als grups de l’oposició en què argumenten el seu vot al Pressupost que acaba d’aprovar, aquest gener, el ple. El PP, recordem-ho, va ser l’únic grup de l’oposició que hi va votar a favor, PDCat i la CUP es van abstenir i Junts per Tiana hi va votar en contra.

Tot indica que el romanent que s’obtindrà per la via dels imposos municipals serà d’uns 700.000 euros. Olga Rué afirma que tot hagués estat “ben diferent” si aquesta xifra s’hagués conegut abans:

 

El PDCat critica que des de la Regidoria d’Hisenda “sempre es va a corre-cuita”, fet que, asseguren, ha estat la causa que ordenances i pressupost no s’hagin pogut aprovar alhora.

Però l’abstenció del PDCat té altres motius, assenyala Rué: capítols “innecessaris” dins el pla d’inversions, com ara el carril bici, qualificat per l’assemblea local del partit d'”autèntica barbaritat”, explica la portaveu. En aquest sentit, el PDCat considera que, abans, hi ha altres prioritats: acabar Can Riera o resoldre els problemes de seguretat que, insisteix Rué, continua havent a les cruïlles dels carrers de la zona del doble revolt amb la carretera.

La promoció econòmica i la seguretat al poble

En definitiva, doncs, l’abstenció del PDCat respòn, diu Rué, a un equilibri entre aspectes que els agraden i altres que no de les invesrsions previstes al poble pel 2017. Un dels aspectes que el partit valora positivament és la posada en marxa de la Regidoria de Promoció Económica:

 

A l’entrevista, Olga Rué fa focus, també, en la seguretat al poble: en la manera com s’ha afrontat des de l’equip de govern l’onada de robatoris i la conseqüent alarma veïnal. Per al PDCat la reacció ha estat “ràpida”, tot i que, remarca Rué “això no vol dir que hagi estat l’adequada perquè no ens agrada com s’ha gestionat”.  El grup municipal del PDCat té força dubtes, per exemple, en relació a les càmeres de seguretat que s’estan instal.lant al poble:

 

Al fil d’això, Olga Rué critica que des d’Alcaldia no s’ha informat suficientment els veïns “de com estaven evolucionant les coses”. El número dos del grup municipal, Joan Cañada, també present a l’entrevista, creu que la informació sobre seguretat s’hauria d’haver socialitzat molt més:

 

Olga Rué parla també sobre un altre dels temes de debat recent al poble: les xifres de Tiana Negra, i el festival en general, que ella considera “un bluf”.

 

Finalment, la portaveu del PDCat ha explicat que el 2017 el seu partit farà un acurat  seguiment de les inversions que es facin al poble, derivades del romanent de Tresoreria. També seguiran de molt a prop les necessitats socials de tianencs i tianenques

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest mateix web.