Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dies de botifarra d’ou i coca de llardons

Dijous Gras és la porta d’entrada de dos moments importants: el Carnestoltes i la botifarra d’ou. El primer té un complet i divertit programa per aquest dissabte a Tiana. Pel que fa a la botifarra d’ou, ja fa anys que es pot comprar tot l’any a les dues cansaladeries del poble, Can Vilaró i Ca l’Anita. Però a tots dos comerços, aquest embotit de Carnestoltes ha arribat els darrers anys acompanyat d’altres tipus de botifarra. A Can Vilaró, aquest any han fet aquestes variants:

 

A Ca l’Anita també venen aquests dies una pila de varietats de botifarres:

 

A totes dues botigues vendran les botifarres “diferents” durant aquests quinze dies de Carnaval i començament de Quaresma. Malgrat això, tant a Can Vilaró com a Ca l’Anita asseguren que la botifarra d’ou tradicional -feta amb diferents parts de porc i amb ous, tot barrejat- continua sent la que més demana la clientel.la.

IMG_20170224_131104

Al Dijous Gras també se l’anomena Dijous Llarder. I és que per Carnestoltes també és el moment de l’any en què tradicionalment s’elabora i es ven la coca de llardons, feta a base d’ous, sucre, farina, llardons i pinyons. Can Pau i Ca l’Aixelà llueixen aquests dies més coques de llardons que mai, ja que també s’ha tornat un dolç que ara ja es ven tot l’any.