Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

5 detinguts a Badalona en un operatiu contra una xarxa de prostitució

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme aquest dilluns una operació policial contra una macro xarxa de prostitució a diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Una d’elles ha estat Badalona, on han detingut 5 persones i han alliberat tres dones, pressumptament víctimes de la xarxa mafiosa.

Fonts policials han informat que al carrer Richard Strauss del barri de La Salut de Badalona s’ha escorcollat durant diverses hores un pis. Pressumptament, era utilitzat per membres de l’esmentada màfia i hi vivien algunes de les dones a qui s’obligava a exercir la protitució. Almenys un home ha estat detingut allà mateix. Els Mossos també han rescatat tres dones de l’esmentat pis de Badalona, a les quals, pressumptament s’obligava a exercir la prostitució.

Macro-operació

En concret, els Mossos han actuat contra una branca de la màfia nigeriana que fa anys que està instal·lada a Catalunya, han informat fonts policials. La investigació policial, anomenada “Magnus”, ha permès la detenció i ingrés a presó de 17 membres de l’organització criminal.

L’operació s’ha dut a terme en altres localitats de l’àmbit metropolità de Barcelona: Sabadell, Terrassa, l’Hospitalet, Mollet i Sant Boi de Llobregat.

L’operatiu ha començat a les vuit del matí. El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, havia anunciat a aquella hora, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que hi havia previstes una trentena de detencions i una vintena de registres contra una presumpta xarxa de prostitució acusada d’explotar un centenar de dones, la majoria de nacionalitat nigeriana.

Màfia nigeriana

Les investigacions fetes a Catalunya han apuntat que les dones a qui s’obliga a exercir la protitució i que són víctimes d’aquesta organització mafiosa, arriben des de l’Àfrica a través de viatges duríssims. Poden ser violades i travessen zones en guerra. Un cop aquí, els seus explotadors les obliguen a ‘tornar’ els diners del seu trasllat a Barcelona, una xifra que oscil.la entre 30.000 i 50.000 euros.

A diferència de les màfies de l’Est europeu, les nigerianes no exerceixen un control tan tancat sobre aquestes dones explotades sexualment. I és que les tenen dominades a través de cerimònies de vodú i les amenaces que fan contra les seves famílies a Nigèria.