Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

6.627 persones estan cridades a votar aquest 21-D a Tiana

Aquest 21 de desembre, jornada d’eleccions autonòmiques (anticipades) a Catalunya, un total de 6.627 tianencs i tianenques estan cridats a votar al poble. S’habilitaran els cinc col.legis electorals habituals: la Catequística, la biblioteca Can Baratau, el centre cívic L’Escorxador i les dues escoles públiques del poble, Tiziana i Lola Anglada.

Com sempre, serà la Catequística el col.legi electoral amb més meses: un total de 4. Hi podran  votar 1.673 persones. El col.legi amb més electors tornarà a ser la biblioteca Can Baratau, amb un total de 1.810, repartits entre les seves 3 meses electorals.

Les dues escoles, Tiziana i Lola Anglada, tindran un cens de 974 i 866 persones, respectivament. Com ha estat habitual darrerament, a la primera hi haurà dues meses i a la Lola Anglada només una. Finalment, el centre cívic L’Escorxador comptarà amb un total de 1.304 electors, que es repartiran també en dues meses electorals.

El sorteig de membres de cadascuna de les 12 meses electorals s’ha fet aquest 24 de novembre, mitjançant un ple extraordinari tal com és habitual. En el transcurs d’aquesta setmana els i les presidentes, vocals i suplents de cada mesa electoral estan rebent la notificació de forma personal a les seves cases.

Inici de la campanya

La campanya electoral començarà el 5 de desembre i s’allargarà fins la mitjanit del 19 al 20. A Tiana, els emplaçaments disponibles per a la col·locació gratuïta de cartells, pancartes
i banderoles per a les eleccions del 21-D properes seran els següents:

– Parc de l’antic camp de futbol (Pg. Vilesa).

– Camp de futbol de Tiana (zona poliesportiva).

Per a la instal·lació de cartells i pancartes penjats a pals o fanals pel sistema de banderoles, es reserven els següents llocs:

– Pals i fanals existents al Carrer Matas, Passeig de la Vilesa, Anselm
Clavé, Avda. Albèniz, Bisbe Català, Edhit Llaurador, Avda. Onze de
Setembre, Gosch, i als vials de les urbanitzacions dels Vessants, Carmelità,
Can Gaietà, Camí Mig d’Alella, La Virreina i Les Costes.

Serà un dijous festiu

El 21-D, dijous, no serà, però, un dia lectiu: el Ministeri d’Educació va decretar que fos un dia festiu per afavorir el desenvolupament de les eleccions. Serà una jornada sense classes per evitar que votants i estudiants hagin de compartir els espais dels col·legis electorals. Ara bé: l’endemà, divendres 22 de desembre, sí que serà lectiu. Els centres escolars impartiran classe “amb total normalitat, tal com marca el calendari escolar de Catalunya per al curs 2017-2018”, segons el Ministeri.

Quins partits concorren a aquestes eleccions

Els principals partits o formacions polítiques seran 6: Junts per Catalunya (encapçalat per Carles Puigdemont), ERC (encapçalat per Oriol Junqueras), Ciutadans (encapçalat per Inés Arrimadas), el PSC (encapçalat per Miquel Iceta), Catalunya en Comú-Podem (encapçalada per Xavier Domènech), la CUP (encapçalada per Carles Riera) i el PP (encapçalat per Xavier Garcia-Albiol).