Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Calonge acull una gran retrospectiva d’Àlvar Suñol

Fins el 28 d’agost es pot visitar al castell de Calonge l’exposició retrospectiva “Àlvar Suñol, una vida pintant (1954-2016)”, que inclou unes 60 obres de l’artista, molt vinculat a Tiana i nascut a Montgat el 1935, informa El Punt-Avui.

Aquesta exposició suposa també la reobertura del castell de Calonge, després d’un any i mig d’obres de reforma.

Entre les obres exposades, n’hi ha algunes que han estat portades expressament des de França i els Estats Units. En aquells pisos, Suñol -autor de diverses pintures murals a espais públics de Tiana- ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria artística i gaudeix d’un gran prestigi.

A l’exposició de Calonge s’hi pot trobar una selecció de les seves obres més destacades, entre les quals hi ha algunes de les seves últimes creacions, com ara Interior amb tres pomes (2014) i El sopar (2015). L’exposició, formada bàsicament per olis i dibuixos, segueix un recorregut cronològic, del 1954 ençà, que permet al visitant tenir una visió força completa de l’evolució de la seva obra, des de la seva etapa formativa, iniciada a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona –el 1956 guanya diversos premis i fa la seva primera exposició individual– fins a les creacions més recents realitzades al seu estudi baixempordanès.

El 1960, Suñol es va instal·lar a París, on va residir fins el 1975. El 1962 va exposar per primera vegada a Nova York i altres ciutats nord-americanes, iniciant així una important projecció internacional.

Àlvar Suñol és conegut com el pintor de Hollywood per l’interès que ha despertat la seva obra entre diverses persones vinculades al món del cinema. En els últims anys, l’artista ha iniciat a l’Empordà un cicle amb pintures de gran format on aborda nous temes inspirats en els espais i paisatges reals que l’envolten.

Aquesta exposició retrospectiva ha estat promoguda i organitzada per l’Ajuntament de Calonge, amb motiu de la inauguració de les obres de rehabilitació i condicionament dels espais d’exposició del castell, un edifici d’origen gòtic (s. XII) amb importants restauracions posteriors que han anat modificant el seu aspecte.