La Plataforma Salvem Montgat ha convocat al poble a les 19h de la tarda a la Plaça de la Vila de Montgat. El motiu ja fa mesos que desperta debat: la construcció del Wavegarden, una llacuna d’onades de 48.500 m2 que ha de servir com a escola de surf.
El complex s’ubicaria a l’espai delimitat per l’escola Hamelin-Laie al nord, per la Nacional II al sud, pel carrer Carmen Amaya a l’oest i per l’enllaç a la C-32 a l’est. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Montcelimar, que depèn de la Universitat de Barcelona (UB) i de la qual en forma part l’Ajuntament de Montgat.
El rebuig de la plataforma Salvem Montgat es basa principalment en el canvi de model de poble que, segons afirma la plataforma, implicaria el Wavegarden. El seu representant legal, Josep Lluís Martínez, ens parla de les implicacions mediambientals que volen evitar:
Tal com s’explica al seu manifest, en l’àmbit social pensen que la massificació turística que comportaria generaria una saturació a les carreteres i un augment de l’oci nocturn. Alhora que això suposaria més pressió immobiliària a la zona. Així ho expressa el representant:
La plataforma Salvem Montgat va formar-se arran de la presentació pública del projecte. Constituir-se va ser un pas per tal de tenir veu en el procés. Martínez, ens ho explica:
L’Ajuntament es mostra “prudent”
En un comunicat publicat al web de l’Ajuntament de Montgat el 20 de juliol, l’ajuntament afirma que encara no han fet “cap aprovació” en relació al Wavegarden, i que el projecte “ha seguit el curs legal que li pertoca”. Afirma també que “s’han demanat els informes preceptius a les administracions supramunicipals que pertoca, informes que inclouen aspectes mediambientals, urbanístiques, etc.”.
Un dels punts del ple d’avui és aprovar la creació d’una Comissió Informativa en relació al projecte.
Vídeo del concepte
Font: wavegarden.com