Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El pregó de la Festa Major de Sant Cebrià homenatjarà al món agrícola de Tiana

L’Ajuntament de Tiana ha presentat aquest dilluns 29 de juliol el cartell, els pregoners i el programa d’actes de la Festa Major de Sant Cebrià 2024, que enguany es farà del 13 al 16 de setembre. Jordi Piera i Abel Gel seran els encarregats de donar el tret de sortida a la festa amb un pregó que vol homenatjar al món agrícola de Tiana, actuant com a representants dels pagesos i els masovers que han treballat la terra i que han conreat els orígens del poble des de l’horta, la vinya i les flors. Així ho ha explicat l’alcalde, Isaac Salvatierra:

 

Seguidament, el Toc d’Inici amb totes les colles de cultura popular de Tiana arrencarà la Festa Major amb un nou Capgròs de l’Any. Serà llavors quan es revelarà qui ha resultat guanyadora de la votació que es va dur a terme durant la Festa Major petita: la Consol Rosés, la Núria Fàbregas o la Fe Merlos.

 

Pel que fa al pregó infantil, que es farà unes hores abans, qui donarà el discurs serà l’Associació Educativa la Muntanya, una associació juvenil per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. Des del consistori expliquen que “serà un pregó més inclusiu que mai amb els llenguatges inclusius”.

Aquest any la imatge de la Festa Major ha anat a càrrec de la il·lustradora Roser Cussó amb el disseny i maquetació de Martí Membrado. El cartell mostra el tradicional ball de Festa Major com a punt de trobada, amb una figura principal que porta un vestit en el qual es veu reflectit un castell de focs d’artifici. Una manera de mostrar “com la Festa Major forma part de cada un de nosaltres, de la nostra identitat”, tal com explica la Roser:

 

Com a tianenca, a la Roser li ha fet molta il·lusió poder il·lustrar el cartell d’un poble que coneix de ben a prop:

 

Figa Flawas, caps de cartell dels concerts de la Festa Major

Figa Flawas, el duet de música urbana, i Xiula, el grup d’animació infantil, encapçalen el cartell musical de Sant Cebrià. Amb el seu primer treball discogràfic “Joves Tendres”, Figa Flawas s’han situat com uns dels talents més prometedors de Catalunya. Actuaran la nit de divendres 13 al Parc de l’antic camp de futbol, després de l’Orkestra kanalla.

El ball de Festa Major de dissabte a la nit repeteix format aquest any amb dues orquestres, La Litoral i el grup de versions Allioli. Dj Isidre farà de pont entre les dues actuacions punxant els clàssics de sempre.