Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament i l’AMB signen el conveni de cessió dels terrenys de cals Frares

L’Ajuntament de Tiana i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han signat aquest dijous 26 de setembre el conveni de cessió dels terrenys situats a cals Frares núm. 29-33, davant de l’Espai Dioptria, perquè l’IMPSOL comenci el projecte de construcció dels habitatges de promoció pública en règim de lloguer. Aquesta serà la quarta promoció d’habitatge públic que es construirà a can Gaietà, la segona en règim de lloguer.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha destacat que aquesta promoció està especialment pensada perquè els joves del municipi no hagin de marxar del poble:

 

En la signatura l’han acompanyat el gerent de l’AMB, Ramon Torra; el regidor d’Habitatge, Pau Seda; el gerent de l’IMPSOL, Amadeu Iglesias; i el vicepresident de l’AMB, Antoni Balmón. Balmón ha destacat com la signatura d’aquest conveni demostra que tant l’Ajuntament de Tiana com l’AMB tenen les polítiques d’habitatge públic com a prioritat:

 

Segons s’explica en el conveni, la licitació, construcció i adjudicació dels habitatges anirà a càrrec de l’AMB, tot i que les bases es consensuaran amb l’Ajuntament de Tiana, que també participarà en el concurs d’idees d’arquitectes i en el decurs de la deliberació de la proposta guanyadora. Així mateix, mitjançant la formalització d’un futur contracte de cessió en arrendament, es determinaran els habitatges que l’Ajuntament podrà destinar a usuaris provinents dels seus serveis socials o casos d’emergència social.

A més, tal com ha manifestat el consistori, vetllaran perquè el projecte urbanístic “estigui integrat a l’entorn i ofereixi l’oportunitat a can Gaietà de disposar de locals comercials que donin servei a la zona.” La gestió dels contractes de lloguer i el manteniment també estarà en mans de l’AMB. L’IMPSOL ja ha construït més de 140 habitatges en 4 promocions a Tiana.

El conveni que s’ha signat avui es va aprovar en el ple extraordinari de juliol amb l’únic suport de l’equip de govern. L’acord es va emportar els vots en contra del PSC i el regidor no adscrit i l’abstenció d’ERC i JuntsxCat perquè, segons l’oposició, no havien parlat ni amb ells ni amb el veïnat de la zona abans de prendre aquesta decisió. Sales i el portaveu d’ERC també van criticar els terrenys escollits perquè l’anterior equip de govern que compartien ERC i el PSC havia previst la construcció d’un bosc urbà i un pump track en aquesta zona.