Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AAVV de Can Gaietà es presenta en una sessió oberta a l’Espai Dioptria

L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Gaietà ha nascut arran de la mobilització que s’ha produït pels pisos dotacionals que es volen fer a Cals Frares 29-33. Aquest divendres 18 d’octubre han organitzat una sessió oberta en aquest mateix terreny, a l’Espai Dioptria, per presentar-se i explicar els perquès de la seva posició en contra d’aquests pisos.

El Sebas, president de l’AAVV, i la Susanna, una de les seves membres, manifesten la seva satisfacció per l’èxit de públic que han tingut, el qual ha superat les seves expectatives. La sala on s’ha dut a terme la reunió s’ha quedat petita. Ens ho detalla la Susanna:

 

La Susanna també explica els tres eixos d’actuació en els quals es mourà l’associació: el polític, el legal i el de la mobilització ciutadana:

 

Els motius que han explicat per estar en contra d’aquests pisos els han resumit en un manifest que han subscrit tots els grups i membres de l’oposició i que es pot trobar a la seva pàgina web. A grans trets, deixen clares quatre coses:

  1. Els veïns i veïnes de Can Gaietà no s’oposen a donar resposta a la necessitat d’habitatge al municipi, però no estan d’acord en la ubicació ni el tipus de gestió escollida per fer-ho. Tampoc els sembla bé “actuar de manera unilateral i precipitada, pensant només en construir de qualsevol manera, a qualsevol lloc i com més aviat, millor (i, a poder ser, abans que s’esgoti la legislatura)”.

  2. Hi havia ja planificat, licitat i adjudicat un projecte per la restauració ecològica del solar, amb la implantació d’una zona verda (bosquet urbà) i un equipament esportiu (pista pump track). El barri de Can Gaietà, com d’altres zones del poble, té moltes mancances en equipaments, serveis i transport públic. És per això que defensen aquest espai per la comunitat amb el projecte esportiu i de recuperació ecològica que ja tenia assignat i que oferia oportunitats per a l’activitat física i la interacció social, contribuint a desmantellar la idea de poble dormitori.

  3. El 26 de setembre de 2024, dia en què es fa pública la signatura del conveni amb l’AMB, és quan els veïns s’assabenten per primer cop del canvi de destí del terreny i immediatament demanen una reunió amb l’alcalde. Aquesta reunió té lloc el dia 30 de setembre, i en ella l’alcalde manifesta haver posat a disposició de l’AMB quatre solars i que l’AMB, aplicant criteris tècnics, havia triat el de Cals Frares. Segons han explicat a la reunió d’aquest divendres, però, no consta a l’expedient 901184/24 de l’AMB cap estudi que s’hagi elaborat des de serveis tècnics sobre la idoneïtat del solar escollit per fer allotjaments dotacionals al Camí de Cals Frares 29-33.

  4. Després de valorar els fets i la postura de l’Ajuntament de Tiana, el veïnat entén l’actitud de l’equip de govern “com una voluntat clara de no escoltar i d’actuar unilateralment, enfrontant uns veïns contra uns altres.”